Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull weet 't zeker: "Verstappen genoot écht wel van Vegas"

Hoewel Max Verstappen voorafgaand én tijdens de Grand Prix van Las Vegas zonder enige schaamte zijn kritiek uitte op het commercieel ingestoken raceweekend, is zijn team ervan overtuigd dat de Limburger stiekem tóch echt wel heeft genoten in Vegas.

Verstappen Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Het is 99 procent show en 1 procent sport", luidde de openhartige mening van Max Verstappen voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Las Vegas. De o-zo nuchtere Nederlander liet duidelijk blijken dat hij alle showelementen van de race in Sin City maar niets vond en ook de circuit lay-out hem geen kippenvel bezorgde. Daar kwam echter verandering in naarmate het weekend vorderde. Dat zag ook Verstappens teambaas Christian Horner, zo vertelt hij tegen onder meer RacingNews365 na afloop van de race als hem gevraagd wordt of zijn kritische coureur stiekem toch wel genoot in de gokstad.

"Het belangrijkste punt van deze race was om te leveren op de baan. En dat heeft hij (Max, red.) gedaan. Ik vond het een geweldige Grand Prix. En ik denk dat Max ook genoten heeft gedurende de race, want racen is waar hij van houdt. Kijk, het feit dat hij Elvis Presley-pakken wilde en Viva Las Vegas zong na de race zegt genoeg. Maar het is ook verfrissend dat hij gewoon durft te spreken in een omgeving waarin veel politiek gesproken wordt. Hij geeft zijn ongezouten mening, maar heeft echt wel plezier gehad vandaag."

"Dit was wellicht de beste race van het seizoen"

Horner is van mening dat de GP van Las Vegas één van de betere races was van dit seizoen, onder andere door het sublieme optreden van zijn protégé Verstappen. "Max heeft ons voorzien van een heel vermakelijke race. Misschien zelfs wel de vermakelijkste race van het seizoen, op een stratencircuit met hoge snelheden, weinig grip en stevig remzones. Max vond het fantastisch om hier te winnen na zo'n zware race met intensieve gevechten. "

Als Horner de vraag gesteld krijgt of Max zijn mening eerder in het weekend beter voor zich had kunnen houden, antwoordt Horner: "Hij oordeelde toch niet over de race zelf? Hij oordeelde over wat hij voelde. Hij voelt zich niet prettig bij het showelement, noem het het Super Bowl-effect dat hier gecreëerd wordt."

Ook interessant:

Verstappen kraakt én maakt de show in Las Vegas

Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk: kom er maar in! Wat vonden jullie van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas?

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Toekomst Newey's manager hint op zijn volgende stap na Red Bull-vertrek