Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull-personeel helemaal kapot: "Dit was echt wreed"

De Grand Prix van Las Vegas was een flinke uitdaging voor het personeel van de Formule 1-teams. De sessies werden laat op de avond verreden en Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat daar iets aan gedaan moet worden.

Verstappen Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

02:30 uur lokale tijd. Dat was het moment waarop de tweede vrije training voor de Grand Prix van Las Vegas werd verreden na het putdekselincident. Ook de kwalificatie vond om middernacht plaats, waardoor al het Formule 1-personeel lange, nachtelijke shifts moest draaien. Het hele circus is nu onderweg naar Abu Dhabi, waar het twaalf uur later is dan in Las Vegas. Red Bull-teambaas Christian Horner zag dat de jetlag en de late tijdstippen voor problemen zorgden, zo vertelt hij tegenover onder meer RacingNews365.

"We moeten dit als een les zien", stelt Horner. "Eén van de dingen waar we iets aan moeten doen, is het tijdstip van de sessies. Dit was echt wreed voor het team en alle mensen achter de schermen. Iedereen verlaat Las Vegas redelijk fucked en ik vind dat we moeten kijken naar hoe we dit in de toekomst gaan verbeteren."

Horner wil sessies vervroegen

De Brit oppert wel wat ideeën. "We rijden ontzettend laat in de avond. Misschien is het een idee om eerder te rijden, want je houdt toch niet iedere televisiekijker tevreden (in de verschillende tijdszones red.). Dit is een Amerikaanse race. Als je bijvoorbeeld om 20:00 uur plaatselijke tijd rijdt, zou het al iets comfortabeler zijn voor al het personeel."

Horner reageert ook op de kritische woorden van Max Verstappen over de Grand Prix van Las Vegas. De Nederlander was redelijk uitgesproken en vindt de show maar niets. "Ik denk niet dat Max te vroeg geoordeeld heeft. Hij voelt zich oncomfortabel bij het showelement wat hier heeft plaatsgevonden. Waarschijnlijk heeft hij het wel naar zijn zin gehad in de race."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af