Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Red Bull reageert op bestuurlijke chaos bij Alpine: "Hij zal niet lang werkloos zijn"

Red Bull-teambaas Christian Horner is vol lof over de afgelopen weekend ontslagen Alan Permane, sportief directeur van Alpine.

Szafnauer Permane
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Christian Horner heeft Alan Permane geprezen voor zijn periode bij Alpine. Dit deed de Red Bul-teambaas nadat bekend werd dat de wegen tussen de sportief directeur en Alpine gaan scheiden. De Franse fabrikant schokte de F1-paddock met de timing van de aankondiging dat zowel Permane als teambaas Otmar Szafnauer hun laatste races bij het team op Spa-Francorchamps zouden doorbrengen.

Alpine zit midden in een grootschalige verandering in het management, met een nieuwe CEO ter vervanging van Laurent Rossi, die is overgeplaatst naar 'speciale projecten'. Bruno Famin heeft uit hoofde van zijn functie als vice-president van Alpine Motorsports de interim-leiding in handen bij het Formule 1-team.

Horner steunt terugkeer Permane

Op de vraag naar zijn reactie op de veranderingen zei Horner tegen de media, waaronder RacingNews365: "Het is een zaak van Alpine en heeft niets met ons te maken. Maar wat de individuele personen betreft, Otmar draait natuurlijk al een tijdje mee en hij is altijd heel eerlijk geweest in de omgang en had een goede kennis van de Formule 1."

"Ik denk dat voor Alan 34 jaar in welke baan dan ook echt een opmerkelijke prestatie is. Om van Benetton naar Renault te gaan. Lotus, terug naar Renault, nu Alpine. Hij is daar een van de steunpilaren geweest en heeft duidelijk de wereldkampioenschap-periodes van Michael Schumacher en Fernando Alonso meegemaakt. Hij is dus een enorm competente kerel", vindt Horner.

"Ik betwijfel het dan ook dat hij lang werkloos zal zijn, maar petje af voor wat hij met dat team heeft gedaan. Zeker als je kijkt naar de moeilijke periodes waarin ze niet meer aan de financiële verplichtingen konden doen, problemen met de aandeelhouders hadden en de overdracht voor het hele team. Dat is wanneer het team duidelijke leiding, leiderschap en steunpilaren nodig heeft en ik was vooral onder de indruk op dat moment dat hij een solide steunpilaar was. Dus veel succes voor hem in de toekomst."

Formule 1 Rapportcijfers 2023: Verstappen schittert, Perez schuttert, en meer

21 coureurs kwamen in de eerste seizoenshelft in actie. De een presteerde beter de ander, maar welke Formule 1-coureurs schitterden er in de koningsklasse en wie zakten er in 2023 tot nu toe door het ijs?

Bekijk het album
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken