Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull slaat grote slag op rijdersmarkt

Red Bull heeft via haar juniorenopleiding een grote slag geslagen op de coureursmarkt richting de Formule 1. Vijf coureurs zijn zojuist aangekondigd in de F2 en in de F3.

F2 Monza start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Terwijl de stoeltjes bij Red Bull en AlphaTauri al minstens twee jaar bezet zijn (met uitzondering van nieuwkomer Nyck de Vries en zijn stoeltje bij AT), versterkt Red Bull zich alvast stevig voor de toekomst. Maar liefst vijf jonge talenten van het Red Bull Junior Team zijn in één keer aangekondigd binnen de Formule 2 en de Formule 3.

Vier hiervan zullen dit jaar te zien zijn in de F2 en één coureur, Sebastian Montoya, zal voor Hitech gaan rijden in de F3. De Colombiaan en zoon van Juan Pablo Montoya is een van de nieuwste aanwinsten van Red Bull.

In de Formule 2 zijn vier extra Red Bull-namen aangekondigd. Zo maakt Isack Hadjar na een jaartje F3 de overstap naar de F2 bij Hitech, waar hij vergezeld wordt door Jack Crawford. De Amerikaanse coureur is eveneens onderdeel van het Red Bull Junior Team.

Ook Carlin krijgt in de F2 een volledige Red Bull line-up. Enzo Fittipaldi en Zane Maloney werden onlangs aangekondigd als een nieuwe lichting Red Bull-junioren en vullen de stoeltjes bij het nummer twee-team in het eindklassement van vorig jaar.

Het totale aantal Red Bull-junioren in de F2 stijgt nu naar zes stuks. Naast Hadjar, Crawford, Fittipaldi en Maloney zullen ook Dennis Hauger en Ayumu Iwasa actief zijn in de Formule 2. Zij reden eerder ook al in de laatste opstapklasse van de Formule 1.

In de lagere raceklassen zijn er ook nog wat namen toegevoegd aan de line-up van Red Bull. Zo zal Enzo Deligny uitkomen in de Spaanse Formule 4 en zien we Enzo Tarnvanichkul voor Prema uitkoren bij het karten.

Ook interessant:

RN365 Premium beschikbaar voor échte F1-fans

RN365 Premium, het membership voor de echte F1-fan is nu beschikbaar! Meld je nu aan en je bent helemaal klaar voor het nieuwe seizoen!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'