Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Red Bull stelt hoge eisen aan potentiële nieuwe F1-partners

Nu Red Bull haar eigen motorproject heeft en de deal met Porsche niet meer doorgaat, zit de Oostenrijkse renstal niet te wachten op nieuwe partnerschappen op het gebied van de motor. Christian Horner wil het echter niet helemaal uitsluiten en stelt er hoge eisen aan.

Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Vanaf 2026 zal Red Bull Powertrains de motormaker zijn van Red Bull en AlphaTauri. Op papier zijn ze dat nu ook al, maar de motoren worden nog wel door Honda gefabriceerd in Japan. Het team van Max Verstappen en Sergio Perez is ondertussen druk bezig met het ontwikkelen van een eigen krachtbron. Het eerste prototype is zelfs al gestart.

Het was nog even de vraag of Porsche de motorleverancier zou gaan worden van Red Bull, maar na lang overleg ging dit uiteindelijk niet door. Nu de focus volledig op het eigen motorproject ligt, zit het team niet te wachten op een nieuwe partner. Een Audi, bijvoorbeeld, hoeft niet zomaar aan te kloppen bij Red Bull.

Ook Honda hoeft niet zomaar terug te keren als motorpartner, zo legt Christian Horner uit. "Daar is men eigenlijk al te laat voor. We hebben onze eigen prototype V6-motor en we hebben de beste engineers in de Formule 1 naar ons toegetrokken", zegt hij in de Beyond the Grid podcast.

"We hebben enorm veel geïnvesteerd in faciliteiten, draaibanken en andere materialen. Dat hebben we nu allemaal onder één dak samengebracht. We hebben geen partner meer nodig." Red Bull zit duidelijk niet te wachten op een nieuwe partner, al laat Horner de deur op een kiertje. "Op strategisch niveau kan het op de lange termijn nog een voordeel zijn."

Horner uiterst trots op motorproject

Met het starten van de eerste Red Bull-motor is een historische mijlpaal bereikt. Dietrich Mateschitz, de grote baas van het energiedrankjesmerk, is ongelooflijk blij met het project. Horner vervolgt: "De trots was bij hem te zien toen de eerste Red Bull-motor tot leven werd gewekt. Het was een groot moment voor hem en voor het hele bedrijf."

"Tranen vloeiden zelfs, want er was zo ontzettend veel werk in dat historische moment gestopt. Red Bull is geen gewone chassisbouwer meer. Het is nu ook een motorleverancier. We gaan zien wat daar allemaal van gaat komen, ook met betrekking tot de RB17. We produceren ook een motor voor onze circuitauto. Het is ongelooflijk enerverend."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

16 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct