Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull strikt rallylegende Sebastien Loeb voor één DTM-race

Negenvoudig WRC-kampioen Sebastien Loeb gaat een poging wagen in de DTM-klasse. Hij valt tijdens de eerste race van het seizoen in voor Formule E-coureur Nick Cassidy.

Vorig jaar reden onder meer Alexander Albon en Liam Lawson voor de twee Red Bull-teams in de DTM-klasse, waar ze samen werken met het AF Corse team en in Ferrari-bolides racen. Albon maakte de overstap naar F1 en Lawson zal zich dit jaar volledig focussen op de Formule 2-klasse, waarin hij kampioen hoopt te worden. Nick Cassidy is een van de fulltime DTM-coureurs voor het Red Bull AlphaTauri AF Corse-team, maar de DTM-kalender clasht eind april met de Formule E-kalender. Daarom moest het team op zoek naar een vervanger. Men koos voor rallylegende Sebastien Loeb, die recent nog tweede werd in de Dakar Rally en de Rally van Monte Carlo won.

Loeb staat te trappelen

Tijdens het openingsweekend, van 29 april tot en met 1 mei, zal de Fransman in Portugal de honneurs waarnemen. "In mijn carrière heb ik het altijd al mooi gevonden om verschillende disciplines te combineren. De DTM is een bekend kampioenschap, dus toen ik de kans kreeg om mee te doen, greep ik die. Het is een spannende uitdaging, want qua rijstijl is het anders dan ik gewend ben." "Het is al lang geleden dat ik een GT3-race heb verreden. Mijn doel is om zo snel mogelijk in mijn ritme te komen en ik zal mijn ervaring gebruiken om goede feedback te geven over de afstelling van de auto. Het wordt lastig, maar de auto's zijn leuk om mee te racen, dus ik kijk er naar uit!"

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi