Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull-talent maakt kans op F1-test bij concurrent

Arvid Lindblad maakte afgelopen seizoen indruk in de Formule 3 en werd door Red Bull beloond met een promotie naar de Formule 2. De jonge Brit kan nu ook binnenkort zijn 'F1-debuut' gaan maken, al zou dat wel bij een ander team zijn.

Arvid Lindblad
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hij wordt bestempelt als een van de grootste talenten uit de Red Bull-opleiding: Arvid Lindblad. In Singapore liet Christian Horner zelfs blijken dat hij erg fan is van de jonge Brit die afgelopen seizoen indruk maakte in de Formule 3. Lindblad won vier races en eindigde als vierde in het kampioenschap. Vooral tijdens zijn thuisrace was Lindblad niet te stoppen. Zowel de sprintrace als de hoofdrace werd gewonnen door de pas 17-jarige.

Die prestaties zijn opgevallen en Lindblad is één van de vier finalisten voor de titel 2024 Silverstone Autosport BRDC Young Driver of the Year Award. De prestigieuze prijs is bedoeld voor het grootste Britse talent in de autosport en bevat een aantal mooie voordelen. Zo mag de winnaar maar liefst 200.000 pond bij schrijven en krijgt een speciaal trainingsprogramma bij Porsche Human Performance. Verder wordt de winnaar doormiddel van een simulator klaargestoomd voor een tweedaagse testdag op het circuit van Silverstone. Tijdens die twee dagen zal het jonge talent onder meer een oude Formule 2-auto, een LMP3 en een Asotn Martin Vantage GT3 testen.

Maar de belangrijkste prijs is misschien wel de Formule 1-test die er aan het winnen van de prijs vast hangt. Aston Martin, wat haar fabriek in Silverstone heeft zitten stelt een oude Formule 1-bolide beschikbaar om in te testen. Voor Lindblad zou dit overigens niet de eerste keer zijn dat hij in een F1-auto stapt, want eerder dit jaar deed de jongeling een demo in Houston in de RB8.

Lindblad krijgt in de verkiezing concurrentie van de Britste Formule 4-kampioen, Deagen Fairclough (18), Louis Sharp (17) leider van het GB3-kampioenschap en Freddie Slater (16) leider in het Italiaanse F4-kampioenschap. Eerdere winnaars van de prijs zijn onder meer Lando Norris, George Russell en David Coulthard.  

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
VCARB Onthulling Lawson plaatst vertrek Ricciardo in nieuw daglicht