Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull tempert de verwachtingen en wijst naar Mercedes

Red Bull was ontzettend dominant in 2023 en verlegde al vroeg de focus naar de bolide voor volgend jaar. Volgens teambaas Christian Horner betekent het niet dat er weer een kampioensjaar aan zit te komen. De Brit verwijst naar een voorbeeld uit het verleden.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het houdt de gemoederen al een tijdje bezig: kan Red Bull volgend jaar weer zo'n bijzonder dominant seizoen neerzetten? Max Verstappen en Sergio Perez wonnen 21 van de 22 races en beschikten over een vrij dominante auto, waardoor het team uit Milton Keynes al vroeg aan de bolide voor 2024 begon. De huidige was toch goed genoeg en had niet veel updates en ontwikkeling meer nodig.

De concurrentie kijkt er met argusogen naar. Als je zo lang aan een nieuwe bolide hebt gewerkt en je al zo dominant was, dan moet er toch een nieuwe raket uit de fabriek rollen? Red Bull-teambaas Christian Horner vindt die gedachte te kort door de bocht, zo vertelt hij tegenover de media, waaronder RacingNews365.

"Ik denk dat we het eerder hebben gezien met Mercedes in 2020", vertelt Horner. "Misschien herinner je je dat dat hun dominantste jaar was en wij het toch voor elkaar kregen om hen in 2021 te verslaan. Ik denk dat niets en niemand stil staat. We hebben gezien dat de concurrentie dichterbij kwam op verschillende type circuits en concepten komen altijd samen als de reglementen stabiel blijven."

"Singapore was een goede les"

De 50-jarige Brit vestigt zijn hoop op de lessen die Red Bull dit jaar heeft geleerd. "Hopelijk kunnen we de lessen van de RB19 meenemen en toepassen op de nieuwe RB20, zodat we met een auto op de proppen komen die goed genoeg is om de titels te verdedigen. Ik denk echter niet dat het ooit mogelijk wordt om 2023 te evenaren."

Horner loofde Max Verstappen regelmatig, maar staat nu ook stil bij het werk van het overige personeel. "Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen aan één van de dominantste, zo niet hét dominantste, seizoen in de Formule 1. Het is bijzonder hoe het team heeft gefunctioneerd op 22 verschillende circuits. Dan heb ik het over betrouwbaarheid, snelheid, de mannen en vrouwen achter de schermen, de mensen in Milton Keynes en het operationele personeel."

Het mislukte Grand Prix-weekend in Singapore was wel een eyeopener, stelt Horner. "Het maakt je nederig dat er nog steeds iets is om naar te streven. En het is een goede les dat dingen snel kunnen veranderen. Singapore stond als weekend op zichzelf en als jullie me van tevoren hadden gevraagd of we 21 van de 22 races konden winnen, had ik je voor gek verklaard. De percentages die Max en deze auto dit seizoen hebben gehaald, gaan de geschiedenisboeken in."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'