Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull-topontwerper Newey: "We hebben geen tijd om medelijden met onszelf te hebben"

Adrian Newey is als topontwerper van Red Bull voor een groot deel verantwoordelijk voor de successen van het team van vorig seizoen, maar ook van dit seizoen. Diepe dalen werden tot op heden afgewisseld met hoge pieken. Voor beide situaties echter geldt dat je daar niet te lang bij stil mag blijven staan.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull kende tot nu toe in 2022 twee Formule 1 Grand Prix-weekenden om snel te vergeten en twee weekenden waarin gejuicht mocht worden. Max Verstappen won twee races (drie als je de sprintrace meetelt), maar viel ook twee keer uit. Juist daarom smaakte de dubbeloverwinning afgelopen weekend in de achtertuin van Ferrari mierzoet, nietwaar Adrian Newey?

"Nou en of", zo begint de topontwerper van Red Bull in de podcast F1 Nation, opgenomen vóór de terugreis vanuit Italië naar Engeland. "De vlucht wordt vast en zeker een gevalletje 'ontspannen en genieten'. Dat is eigenlijk altijd wel de insteek van zo'n vlucht", aldus Newey, die aangeeft dat dat er niet altijd in zit.

"Als je een slechte race achter de rug hebt, dan is de ongeschreven regel dat je op zondagavond je wonden likt, om er vervolgens op maandag weer te staan om de draad weer op te pakken. We kunnen het ons niet veroorloven om medelijden met onszelf te hebben."

Newey meest competitieve man in de Formule 1?

Overigens werkt het na een succesweekend zoals in Imola precies hetzelfde. Er is even tijd voor emoties, maar daar moet men vooral niet te lang in blijven hangen: "Na een dergelijk goed resultaat als dit weekend zeggen we 'geniet ervan'. Op maandag hopen we dan nog steeds dat iedereen zich geweldig voelt, maar ook dan moeten we weer doorpakken om onszelf te blijven ontwikkelen."

Het zegt iets over de teamspirit binnen Red Bull, maar misschien ook wel over die van Newey specifiek. Brandt dat vuur bij Newey nog net zo hevig als toen hij zo'n dertig jaar geleden met het spelletje begon?

"Ik weet nog dat toen ik bij Williams werkte Frank Williams tegen mij zei dat hij dacht dat ik de meest competitief ingestelde persoon in de Formule 1 ben. Ik was toen begin dertig ofzo. Op dat moment voelde zijn opmerking als een belediging, maar later bedacht ik me dat dat juist uit de mond van Frank een compliment was."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?