Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull verplaatst om bijzondere reden kampioensfeest Verstappen

Max Verstappen werd op zaterdag kampioen, maar dat werd niet gevierd in de buurt van de Red Bull-garage.

Verstappen champion Red Bull qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull besloot zaterdagavond om ver weg van de eigen pitbox het kampioensfeestje te vieren. De reden was opvallend. Men was namelijk bang dat de F1-regels overtreden zouden worden als men in de garage champagne (lees: Red Bull) zou gaan spuiten. Er werd een fotootje genomen voor de pitbox, waar normaal ook het feest wordt gevierd, waarna men zich enkele honderden meters verplaatste naar de rand van de paddock.

Waarom? Door Red Bull overal te spuiten, zou het team op papier mogelijk een regel kunnen overtreden. Volgens artikel 34.10 van het sportieve reglementenboek mag een team haar pitstoppositie namelijk niet 'van meer grip voorzien, tenzij er een probleem is geconstateerd en een FIA-afgevaardigde toestemming heeft gegeven om dit op te lossen'.

Bang dat de FIA het feestlaagje Red Bull op de pitstopplek aan zou zien voor het creëren van meer grip, ook al was dat natuurlijk niet de intentie, werd het feestje ergens anders voortgezet. Op die manier kon niemand het team iets maken.

Normaal gezien wordt er pas op zondag na een race gefeest als er is gewonnen, dus dan hoeft er met die regel geen rekening worden gehouden, aangezien het raceweekend dan al voorbij is. Op zaterdag dus wel en Red Bull was slim genoeg om het feest elders te vieren.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Qatar 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Ook interessant:

Kampioen Verstappen blijft ijzig koel na derde wereldtitel

Een bizarre zaterdag met safety cars, track limits en crashes resulteerde in een officieuze overwinning van Oscar Piastri, maar de ogen waren vooral gericht op de nu drievoudig wereldkampioen Max Verstappen.

Rechtstreeks vanuit Qatar praat RacingNews365-journalist Aaron Deckers je bij met alle ins en outs van de zaterdag op het Losail International Circuit!

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje