Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull verrast met oude bekende voor Formule 1-test

Red Bull heeft bekendgemaakt wie er voor het team gaat testen tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi. Het team van Max Verstappen tovert een verrassend konijn uit de hoge hoed.

Buemi Sakhir
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull doet voor de Young Driver Test in Abu Dhabi, die afgewerkt wordt na het Grand Prix-weekend aldaar, verrassend een beroep op de Zwitser Sebastien Buemi. Buemi is een oude bekende van het team en reed van 2009 t/m 2011 al in de Formule 1 voor Toro Rosso.

De stap naar het grote Red Bull Racing wist hij nooit te maken, maar hij bleef Red Bull wel trouw als ontwikkelingscoureur. Dat wist hij perfect te combineren met zijn rol als racecoureur in de Formule E en het WEC, beiden kampioenschappen waarin hij kampioen werd.

Of het aanwijzen van Buemi hem een kandidaat maakt voor het stoeltje van Alexander Albon in 2021, is onduidelijk. Mogelijk is het ook niet meer dan een kans om de simulator nog eens te vergelijken met het 'echte' werk. In een reactie laat de Zwitser weten blij te zijn met een nieuwe kans.

"Ik heb sinds de Pirelli-test in 2019 niet meer in de Red Bull gereden, dus dit is heel erg belangrijk voor mij. Ik breng veel tijd door in de simulator en als je dan de kans krijgt om in de echte wagen te rijden, dan is dat veel beter voor de correlatie van de data."

"Nu kan ik dus feedback geven over hoe de simulator zich gedraagt ten opzichte van de de echte wagen. Het zorgt ook voor een extra mogelijkheid om als coureur feedback te geven aan het team. Het is een mooie kans en ik kijk er naar uit."

Behalve Buemi zal ook Red Bull-junior Juri Vips zijn opwachting maken. Voor hem wordt het de eerste keer in een huidige F1-wagen. "Ik ben heel dankbaar dat ik van Red Bull de kans krijg om de RB16 te besturen in Abu Dhabi. Het zal de eerste keer zijn dat ik in een huidige Formule 1-wagen rijd, aangezien ik mijn 300 kilometer (voor het verkrijgen van een superlicentie, red.) in de RB8 (uit 2012) reed. Ik zal veel moeten leren, maar ik zal me zo goed mogelijk voorbereiden."

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Sakhir 2020 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"