Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull waarschuwt Verstappen voor nieuwe tegenslag: "Onafwendbaar"

12 Formule 1 Grands Prix gehad, 12 te gaan. Maar het is ondenkbaar dat Max Verstappen het seizoen gaat voltooien zonder op enig moment een keer terug te worden gezet.

Verstappen FP3 Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft gewaarschuwd voor het 'onafwendbare' feit dat Max Verstappen ergens gedurende het seizoen nog een keer een nieuwe motor aan zal moeten wenden.

Max Verstappen balanceert op het randje van een gridstraf, aangezien hij voor wat betreft alle motoronderdelen al het maximale aantal heeft aangesproken. Enkele motoren zitten ook nog wel in zijn poule en daar kan hij dus op terugvallen, maar daarmee gaat hij het seizoen niet voltooien. Elke wissel naar een nieuw onderdeel komt hem per onderdeel de eerste keer op 10 plaatsen gridstraf te staan en elke daaropvolgende overtreding op 5 plaatsen.

"Ik ben er zeker van dat we op enig moment een nieuwe motor aan moeten wenden voor Max", aldus Horner tegenover onder andere RacingNews365. "Het gaat er daarbij vooral om dat we ons strategisch buigen over de wanneer-vraag. Daar werken we met Honda aan. Maar dat die penalty er een keer gaat komen, is onafwendbaar."

Een gridstraf lijkt zijn titeljacht te schaden, al mag je met een voorsprong van 84 punten toch ook spreken van op zijn minst een geruststellende voorsprong. Bovendien ziet Horner dat het helemaal niet zo slecht gaat momenteel, ook al wordt er weleens wat anders geroepen.

"De vorm per team fluctueert. Mercedes was sterk op Silverstone, McLaren in Oostenrijk en wij wonnen de race in Barcelona. Maar het zou mij niets verbazen als Max gedurende de voorbije triple header de meeste punten heeft gescoord."

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen