Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Red Bull waarschuwt voor te snelle comeback Ricciardo

De kans dat Daniel Ricciardo tijdens de Grand Prix van Singapore weer in de AlphaTauri zit, is erg klein, als we Red Bull-teambaas Christian Horner mogen geloven.

Ricciardo surgery
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Daniel Ricciardo @ Instagram

Als er iemand een bijzonder Formule 1-seizoen meemaakt, dan is het Daniel Ricciardo wel. De Australiër keek begin dit jaar toe vanaf de zijlijn als reservecoureur bij Red Bull Racing, toen na de Grand Prix van Groot-Brittannië besloten werd dat Nyck de Vries per direct ontslagen zou worden. De goedlachse Australier mocht in het lege stoeltje bij AlphaTauri instappen en reed zijn eerste twee races voor het zusterteam van Red Bull. Tijdens de Grand Prix van Hongarije reed hij gelijk zijn teamgenoot Yuki Tsunoda eruit in de tijdenlijst.

Na de zomerstop vorderde het Formule 1-seizoen met de Grand Prix van Nederland, waar Oscar Piastri zijn McLaren in de tweede vrije training op vrijdag in de muur zette. Dit zag Ricciardo te laat ,waardoor hij zelf zijn auto ook de muur in stuurde. Aan de manier waarop hij uit de auto stapte was het gelijk duidelijk: er is iets goed mis met zijn linkerhand.

Eerder liet Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko al aan deze site weten dat zo'n breuk normaal gesproken zes weken duurt om te genezen. "In het allerbeste geval zal de eerste Grand Prix waarin hij weer in actie komt, de race in Singapore zijn. Echter, fysiek gezien is dit een van de meest extreme circuits." De kans dat de goedlachse Australiër in Singapore alweer instapt, was volgens Marko "onwaarschijnlijk".

Geen kans

En hier heeft nu Red Bull-teambaas Christian Horner ook uitspraak over gedaan, na de Grand Prix van Italië. En hij heeft slecht nieuws: "Ik denk dat er absoluut geen kans is dat hij gereed is voor Singapore. Japan is optimistisch denk ik, maar zijn herstel gaat volgens mij goed. Hij kan zijn hand bewegen en hij is nu aan het revalideren, maar we hebben het eerder al gezien bij motorrijders dat als je een comeback forceert dat je soms meer schade kan aanrichten", legt Horner uit.

Het is dus van belang dat de breuk volledig hersteld is voordat de AlphaTauri-coureur weer besluit te gaan racen. "Dus ik denk dat we zeker willen weten dat hij helemaal fit is voordat hij weer in de auto stapt. Ik denk dat hij zijn zinnen op Suzuka heeft gezet. We bekijken het per dag, en laten het herstel en de natuur zijn gang gaan", concludeert de teambaas.

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen