Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

Red Bull overwoog Verstappen en teamgenoten te besmetten met coronavirus

Red Bull heeft met de gedachte gespeeld om Max Verstappen, Alexander Albon en beide AlphaTauri-coureurs Daniil Kvyat en Pierre Gasly te besmetten met corona.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Helmut Marko deed deze schokkende onthulling gisteravond bij het sportprogramma Sport am Sonntag op de Oostenrijkse zender ORF. "We hebben vier Formule 1-coureurs bij Red Bull en AlphaTauri en acht à tien juniorcoureurs", aldus Red Bulls sportadviseur. "Het idee was om een trainingskamp te organiseren, waar zij in deze saaie tijd mentaal en fysiek kunnen trainen. Dan was het wellicht handig geweest als ze allemaal besmet waren geraakt met het coronavirus.”

Het Red Bull-kopstuk meende dat de coureurs de rest van het F1-seizoen immuun zouden worden voor corona, door ze voorafgaand aan het seizoen gecontroleerd te besmetten met het virus. "Het zijn allemaal jonge en sterke mannen met een zeer goede gezondheid. Als ze weer waren hersteld, dan zouden ze topfit zijn voor het wereldkampioenschap, dat met veel races in korte tijd heel zwaar zal worden."

Red Bull heeft de plannen voor het trainingskamp nooit tot uitvoer gebracht. Volgens de bijna 77-jarige Marko is het idee weliswaar besproken, maar viel het niet in goede aarde. Marko, eveneens eigenaar van twee hotels, gaf recent nog te kennen dat hij vermoedelijk met corona besmet is geweest. "In februari ben ik zwaar verkouden geweest. De symptomen kwamen overeen met het coronavirus." Bij eerdere gelegenheden deed Marko Covid-19 luchtigjes af als een griep. "We hadden in Melbourne gewoon kunnen rijden."

26 reacties