Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Red Bull zette nieuwe Honda-motor niet in tijdens GP België

Honda introduceerde tijdens het GP-weekend de vierde versie van haar krachtbron. Deze werd door Red Bull in de auto van Alexander Albon geschroefd, maar niet gebruikt tijdens de race.

Verstappen albon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De algemene verwachting was dat Alexander Albon met de Spec 4-motor onderweg was tijdens de Belgische Grand Prix, maar niets bleek minder waar. De nieuwkomer binnen Red Bull reed, net als teamgenoot Max Verstappen, met een spec 2-motor.

Teambaas Horner vertelt na afloop van de race ten overstaan van RacingNews365 hoe de motorensituatie binnen het team was: "Geen van onze rijders reed met de spec 4-motor. We wisselden bij Albon op vrijdag naar de spec 4-motor, te meer om een gridstraf te incasseren. Tijdens de race reden beide coureurs met de spec 2-motor."

Opvallend daarbij is dat er geen gebruik werd gemaakt van de krachtigere spec 3-motor die tijdens het GP-weekend in Frankrijk werd geïntroduceerd. Afgaande op de woorden van Verstappen reed hij ook in Hongarije al met de spec 2-motor ("Ik rijd dit weekend met dezelfde motor als in Hongarije"), hetgeen een bevestiging lijkt dat de Honda-motoren maar vier à vijf races meegaan.

Horner is, net als motorleverancier Honda, tevreden over de eerste resultaten van de spec 4-motor die waarschijnlijk bij de Italiaanse Grand Prix ook achterin de RB15 van Verstappen komt te liggen. "De data die we vrijdag zagen van Albon en Daniil Kvyat, die toen reden met de nieuwe motor, was bemoedigend. Er wordt zeker progressie geboekt en deze komt overeen met hetgeen we verwacht hadden."

Mocht Verstappen in Italië wisselen naar een verse motor, dan wacht hem een forse gridstraf.

Met medewerking van Joe van Burik.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van België

De beladen Belgische Grand Prix is er één waar om meerdere redenen lang bij zal worden stilgestaan. Charles Leclerc hield zijn hoofd koel en verdiende (wat ons betreft) de tien.

Bekijk het album

Formule 1 GP België 2019 RN365 Nieuwsdossier

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez