Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull zette nieuwe Honda-motor niet in tijdens GP België

Honda introduceerde tijdens het GP-weekend de vierde versie van haar krachtbron. Deze werd door Red Bull in de auto van Alexander Albon geschroefd, maar niet gebruikt tijdens de race.

Verstappen albon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De algemene verwachting was dat Alexander Albon met de Spec 4-motor onderweg was tijdens de Belgische Grand Prix, maar niets bleek minder waar. De nieuwkomer binnen Red Bull reed, net als teamgenoot Max Verstappen, met een spec 2-motor.

Teambaas Horner vertelt na afloop van de race ten overstaan van RacingNews365 hoe de motorensituatie binnen het team was: "Geen van onze rijders reed met de spec 4-motor. We wisselden bij Albon op vrijdag naar de spec 4-motor, te meer om een gridstraf te incasseren. Tijdens de race reden beide coureurs met de spec 2-motor."

Opvallend daarbij is dat er geen gebruik werd gemaakt van de krachtigere spec 3-motor die tijdens het GP-weekend in Frankrijk werd geïntroduceerd. Afgaande op de woorden van Verstappen reed hij ook in Hongarije al met de spec 2-motor ("Ik rijd dit weekend met dezelfde motor als in Hongarije"), hetgeen een bevestiging lijkt dat de Honda-motoren maar vier à vijf races meegaan.

Horner is, net als motorleverancier Honda, tevreden over de eerste resultaten van de spec 4-motor die waarschijnlijk bij de Italiaanse Grand Prix ook achterin de RB15 van Verstappen komt te liggen. "De data die we vrijdag zagen van Albon en Daniil Kvyat, die toen reden met de nieuwe motor, was bemoedigend. Er wordt zeker progressie geboekt en deze komt overeen met hetgeen we verwacht hadden."

Mocht Verstappen in Italië wisselen naar een verse motor, dan wacht hem een forse gridstraf.

Met medewerking van Joe van Burik.

Leclerc Belgie

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van België

De beladen Belgische Grand Prix is er één waar om meerdere redenen lang bij zal worden stilgestaan. Charles Leclerc hield zijn hoofd koel en verdiende (wat ons betreft) de tien.

Bekijk het album

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2019 RN365 Nieuwsdossier

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff