Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Red Bull ziet toch kansen voor nieuwe F1-teams: "Dan heeft niemand bezwaren"

Gaan we binnen enkele jaren nieuwe Formule 1-teams zien op de grid? Als het aan Red Bull-teambaas Christian Horner ligt heus wel. Maar dan wel onder één strikte voorwaarde.

Cadillac Concept
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Sean Bull Design

Enkele weken geleden kondigde Andretti samen met Cadillac (als onderdeel van General Motors) aan toe te willen treden tot de Formule 1. De huidige Formule 1-teams zijn terughoudend geweest, waarbij de Red Bull- en Mercedes-teambazen, respectievelijk Christian Horner en Toto Wolff, zeer uitgesproken waren.

Desondanks geeft Horner in gesprek met Auto, Motor und Sport aan dat hij niks tegen Andretti persoonlijk heeft, maar dat geld in deze kwestie een grote rol speelt.

"Andretti is een geweldig team en een geweldig merk en de naam Mario Andretti is welhaast een synoniem voor Formule 1. Het is ook geweldig dat er interesse bestaat in onze sport, maar uiteindelijk komt alles neer op geld. Wij hebben geen enkel probleem met een elfde team, maar de vraag is wel wie er voor gaat betalen."

"Als de bestaande teams gevraagd wordt daarvoor te betalen (door een deel van het prijzengeld af te staan, red.) dan levert dat problemen op. Misschien dat er twee teams vóór zijn, omdat de één een partner is van Andretti in de IndyCar en de ander omdat het motoren wil gaan leveren, maar voor de overige acht ligt dat anders."

"Zou jij een deel van je salaris afstaan?"

Gevraagd of een naam als Andretti per definitie de F1 niet méér brengt dan het de bestaande teams kan kosten, geeft hij aan dat dat dan wel héél veel meer moet zijn, om vervolgens een andere oplossing te opperen.

"Waar staat Liberty Media in dit geheel? Als zij bereid zijn om het benodigde geld op te hoesten, dan denk ik niet dat iemand hier problemen mee heeft. Als bestaande teambudgetten er niet onder te lijden hebben, denk ik niet dat iemand bezwaar maakt. Het is gewoon een zakelijke, economische kwestie."

Om zijn punt duidelijk te maken trekt Horner voor de vraagstellend journalist van dienst een vergelijking: "Stel dat jullie team aan schrijvers wordt uitgebreid met een paar extra redacteuren. En let wel, ik heb ik het over erg getalenteerde schrijvers. Zou jij daar dan 20% van je salaris aan afstaan?"

Het antwoord van de journalist laat zich raden, waarop Horner samenvat: "Dat is dus het fundamentele probleem. Wie gaat dit betalen?"

Foto: Sean Bull Design

Ook interessant:

Red Bull-simcoureur Van Buren: "Ik moet de rijstijl van Verstappen of Perez overnemen"

Rudy van Buren is al jaren simcoureur bij Red Bull Racing, maar vorig jaar zomer werd het bekend voor bij het grote publiek. Zodra Max Verstappen en Sergio Perez bezig zijn met de eerste vrije trainingen, zit Rudy in de Red Bull-simulator in Milton Keynes om het team zo goed mogelijk te helpen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez