Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Red Bull zoekt schuld voor matige Perez deels bij zichzelf

Sergio Perez mag nog in ieder geval tien races laten zien wat hij waard is bij Red Bull Racing. De Mexicaan krijgt het vertrouwen vanuit de Red Bull-leiding en ze zien bij de Oostenrijkse renstal zelf ook dat het ook vanuit het team beter moet.

Perez FP2 Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez en de RB20. Het is nog niet echt een gelukkig huwelijk. Daar waar zijn teamgenoot Max Verstappen al zeven races wist te winnen in 2024, staat de teller bij Perez op nul. Dat alle concurrenten inmiddels al een overwinning op zak hebben, maakt het alleen nog maar pijnlijker voor de Mexicaan.

Het zorgde ervoor dat de druk op Perez alleen maar verder toenam. De laatste twee races voor de zomerstop waren zelfs cruciaal voor de toekomst van de Mexicaan binnen de Oostenrijkse renstal, omdat er al werd aangekondigd dat zijn positie na de GP van België onder de loep zou worden genomen. Ook al waren de prestaties niet geheel overtuigend, Perez wist zijn vege lijf voorlopig te redden.

Maar waarom leek hij op een schim van zichzelf? "Het is moeilijk te zeggen. Ik denk dat het zeker deels aan ons ligt. We moeten hem helpen om het potentieel van de auto te benutten", zo vertelt technisch directeur Pierre Waché tegenover onder meer RacingNews365. "Ik heb wat feedback van hem gekregen en we hebben wat feedback voor hem. We proberen hem te helpen. Het geeft alleen niet weer hoe hij zich voelt in de auto. Soms is hij ongelukkig. En wat er in sommige kwalificaties gebeurde, kan het algehele resultaat van de race beïnvloeden."

Heeft Perez dan simpelweg te weinig vertrouwen in de auto? "Ik ben geen coureur, maar het lijkt erop dat de respons van de auto niet is waar hij van houdt. Dat is iets wat we aan onze kant moeten aanpakken." Daar gaat Waché vervolgens verder op in. "Het is wat we vermoeden. Het is moeilijk om de juiste plek aan te wijzen, om te zeggen: het komt uit dit deel van de auto. En het is zeker dat des te verder je de ontwikkeling van de auto pusht, des te vaker het gedrag van de auto lastig kan worden."

Waché vervolgt: "Ik heb geen exact punt waarop we kunnen vaststellen waar voor hem het probleem zit in vergelijking met Max. Maar ik vermoed dat het feit dat de stabiliteit van de auto voor beide coureurs verbeterd kan worden, hem zal helpen."

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Coulthard kritisch op Verstappen: "Dat is erg ongebruikelijk"