Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Renault door het stof na talloze motorproblemen

De Formule 1 fans in Nederland waren er niet gerust op dat Max Verstappen de streep zou halen. De ene na de andere Renault-motor gaf de geest in Mexico. Gelukkig bleef Verstappen deze keer de pech bespaard.

Motorleverancier Renault moest diep door het stop na een dramatisch weekend in Mexico. Van de zes coureurs met een Renault-motor aan boord finishten alleen Verstappen en Gasly.

Hulkenberg, Hartley, Sainz en Ricciardo vielen uit door technische problemen. Daarbij komt ook nog dat Hartley, Gasly en Ricciardo al een gridstraf incasseerden en met een verse motor reden.

Cyril Abiteboul van Renault erkent het falen van zijn motoren en zegt dat dit te wijten is aan een te agressieve set-up.

"We hebben een inschattingsfout gemaakt en de motoren niet goed genoeg voorbereid op de hoogte in Mexico. We zijn daarbij de balans tussen betrouwbaarheid en performance uit het oog verloren", laat hij Autosport weten.

"We zijn erg competitief, maar de keerzijde van de medaille is dat de betrouwbaarheid goede prestaties in de weg stond. Anderzijds hebben we met Max Verstappen wel de zege behaald."

"Het klimaat hier zorgde voor problemen, maar dat mag geen excuus zijn. We rijden hier al twee seizoen en moeten erkennen dat onze motoren beter voorbereid moeten worden."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"