Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Renault door het stof na talloze motorproblemen

De Formule 1 fans in Nederland waren er niet gerust op dat Max Verstappen de streep zou halen. De ene na de andere Renault-motor gaf de geest in Mexico. Gelukkig bleef Verstappen deze keer de pech bespaard.

Motorleverancier Renault moest diep door het stop na een dramatisch weekend in Mexico. Van de zes coureurs met een Renault-motor aan boord finishten alleen Verstappen en Gasly.

Hulkenberg, Hartley, Sainz en Ricciardo vielen uit door technische problemen. Daarbij komt ook nog dat Hartley, Gasly en Ricciardo al een gridstraf incasseerden en met een verse motor reden.

Cyril Abiteboul van Renault erkent het falen van zijn motoren en zegt dat dit te wijten is aan een te agressieve set-up.

"We hebben een inschattingsfout gemaakt en de motoren niet goed genoeg voorbereid op de hoogte in Mexico. We zijn daarbij de balans tussen betrouwbaarheid en performance uit het oog verloren", laat hij Autosport weten.

"We zijn erg competitief, maar de keerzijde van de medaille is dat de betrouwbaarheid goede prestaties in de weg stond. Anderzijds hebben we met Max Verstappen wel de zege behaald."

"Het klimaat hier zorgde voor problemen, maar dat mag geen excuus zijn. We rijden hier al twee seizoen en moeten erkennen dat onze motoren beter voorbereid moeten worden."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde