Renault door het stof na talloze motorproblemen

30 okt. 2017 17:26 Ruud Dimmers 2 reacties
De Formule 1 fans in Nederland waren er niet gerust op dat Max Verstappen de streep zou halen. De ene na de andere Renault-motor gaf de geest in Mexico. Gelukkig bleef Verstappen deze keer de pech bespaard.

Renault erkent foute aanpak GP Mexico

Motorleverancier Renault moest diep door het stop na een dramatisch weekend in Mexico. Van de zes coureurs met een Renault-motor aan boord finishten alleen Verstappen en Gasly.

Hulkenberg, Hartley, Sainz en Ricciardo vielen uit door technische problemen. Daarbij komt ook nog dat Hartley, Gasly en Ricciardo al een gridstraf incasseerden en met een verse motor reden.

Cyril Abiteboul van Renault erkent het falen van zijn motoren en zegt dat dit te wijten is aan een te agressieve set-up.

"We hebben een inschattingsfout gemaakt en de motoren niet goed genoeg voorbereid op de hoogte in Mexico. We zijn daarbij de balans tussen betrouwbaarheid en performance uit het oog verloren", laat hij Autosport weten.

"We zijn erg competitief, maar de keerzijde van de medaille is dat de betrouwbaarheid goede prestaties in de weg stond. Anderzijds hebben we met Max Verstappen wel de zege behaald."

"Het klimaat hier zorgde voor problemen, maar dat mag geen excuus zijn. We rijden hier al twee seizoen en moeten erkennen dat onze motoren beter voorbereid moeten worden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen