Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Renault F1

Renault in zeer grote problemen: "Faillissement dreigt"

Het dreigt de compleet verkeerde kant op te gaan met Renault. De autofabrikant dreigt failliet te gaan als er niet heel snel steun komt vanuit de Franse overheid. Dat stelt Bruno Le Maire, de Franse minister van Financiën.

Ocon aeroracks
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

De laatste dagen kwam er al veel naar buiten over de financiële moeilijkheden waarin Renault zou verkeren. Zeker drie fabrieken zouden gesloten moeten worden om een bezuinigingsronde van 2,2 miljard euro van de grond te krijgen. De Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, luidt de noodklok.

"Renault kan van het autotoneel verdwijnen", zo stelde hij in glasheldere bewoordingen in gesprek met radiozender Europe 1. "Renault verkeert financieel in zeer zwaar weer."

Renault draaide in 2019 het slechtste jaar in het afgelopen decennium en ook de coronacrisis van dit jaar hakt er keihard in bij de Franse multinational. De Franse overheid bezit 15% van Renault en een kapitaalinjectie in de vorm van een lening moet Renault overeind kunnen houden, maar Le Maire heeft zijn handtekening nog niet onder die overeenkomst gezet. Het zou gaan om een bedrag van vijf miljard euro.

"We kunnen pas tekenen op het moment dat we weten welke strategie Renault voor ogen heeft. We willen echter graag zien dat men meer auto's produceert, zeker op het gebied van elektrische auto's."

Wat de gevolgen voor het Renault Formule 1-team zijn, valt nu nog niet te overzien, maar de kans is groot dat het geld slurpende F1-project niet bovenaan ieders prioriteitenlijst staat bij het redden van het merk Renault.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf