Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rencken doet gooi naar uitkomst en eventuele straf na Red Bull-controverse

In Singapore ging het niet enkel over de actie op de baan, maar vooral ook over het vermeende overtreden van de budgetlimiet door Red Bull en Aston Martin. RacingNews365-journalist Dieter Rencken voorspelt de uitkomst van die controverse, nadat hij meerdere van de (hoofd)personen heeft gesproken.

Hoe beleefde RacingNews365 Formule 1-journalist, gepokt en gemazeld binnen de sport, de beschuldigingen aan het adres van Red Bull en Aston Martin en wat verwacht hij dat er uit gaat komen? Hij schreef het in dagboekvorm op. Donderdag "Op donderdag duik ik diep in de nieuw ontstane geruchten dat twee teams (op dat moment is het nog onduidelijk welke teams dat zijn) in 2021 de budgetlimiet hebben overgeschreden. De controles aangaande dit team dienen begin oktober afgerond te worden." Vrijdag "De hel breekt nu volle bak los aangaande de vermeende overtredingen. Door bronnen binnen de Formule 1-paddock wordt met beschuldigende vingers gewezen naar Red Bull en Aston Martin. Ik heb sterk het idee dat alle commotie zeer voorbarig is - zoals ik hier reeds aangaf ."

Zaterdag "Ik nuttig een snelle brunch met collega F1-journalist Edd Straw, voordat de eerste activiteit in de paddock zich aandient: de persconferentie voor teambazen. Natuurlijk gaat het hier vooral over de budgetlimietkwestie. De gemoederen lopen zo hoog op dat Red Bull-teambaas Christian Horner één van de journalisten partijdigheid richting een concurrerend team verwijt. De prangende vraag is: hoe kwam vertrouwelijke informatie (voor zover het waar is) terecht bij andere teams en andere media-outlets? In deze situatie mag niet worden vergeten dat diverse teammedewerkers van de verschillende financiële afdeling van team zijn gewisseld gedurende de laatste achttien maanden en alle financiële kopstukken kennen elkaar van diverse commissies. Ze praten onderling waarschijnlijk meer dan de uiterst competitief ingestelde engineers van de teams. Uiteindelijk hou je in de Formule 1 niks geheim..." Voorspelling "In het slechtste geval zal één of twee van de teams schuldig worden bevonden aan een licht vergrijp of aan procedurefouten. Dat was immers ook zo toen Williams in maart te laat was met het indienen van het financiële overzicht van het team. Dit soort overtredingen wordt normaal gesproken bestraft met een boete."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen