Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Singapore 2022

Rencken doet gooi naar uitkomst en eventuele straf na Red Bull-controverse

In Singapore ging het niet enkel over de actie op de baan, maar vooral ook over het vermeende overtreden van de budgetlimiet door Red Bull en Aston Martin. RacingNews365-journalist Dieter Rencken voorspelt de uitkomst van die controverse, nadat hij meerdere van de (hoofd)personen heeft gesproken.

Verstappen Singapore
Column
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Hoe beleefde RacingNews365 Formule 1-journalist, gepokt en gemazeld binnen de sport, de beschuldigingen aan het adres van Red Bull en Aston Martin en wat verwacht hij dat er uit gaat komen? Hij schreef het in dagboekvorm op.

Donderdag
"Op donderdag duik ik diep in de nieuw ontstane geruchten dat twee teams (op dat moment is het nog onduidelijk welke teams dat zijn) in 2021 de budgetlimiet hebben overgeschreden. De controles aangaande dit team dienen begin oktober afgerond te worden."

Vrijdag
"De hel breekt nu volle bak los aangaande de vermeende overtredingen. Door bronnen binnen de Formule 1-paddock wordt met beschuldigende vingers gewezen naar Red Bull en Aston Martin. Ik heb sterk het idee dat alle commotie zeer voorbarig is - zoals ik hier reeds aangaf."

Zaterdag
"Ik nuttig een snelle brunch met collega F1-journalist Edd Straw, voordat de eerste activiteit in de paddock zich aandient: de persconferentie voor teambazen. Natuurlijk gaat het hier vooral over de budgetlimietkwestie.

De gemoederen lopen zo hoog op dat Red Bull-teambaas Christian Horner één van de journalisten partijdigheid richting een concurrerend team verwijt. De prangende vraag is: hoe kwam vertrouwelijke informatie (voor zover het waar is) terecht bij andere teams en andere media-outlets?

In deze situatie mag niet worden vergeten dat diverse teammedewerkers van de verschillende financiële afdeling van team zijn gewisseld gedurende de laatste achttien maanden en alle financiële kopstukken kennen elkaar van diverse commissies. Ze praten onderling waarschijnlijk meer dan de uiterst competitief ingestelde engineers van de teams. Uiteindelijk hou je in de Formule 1 niks geheim..."

Voorspelling
"In het slechtste geval zal één of twee van de teams schuldig worden bevonden aan een licht vergrijp of aan procedurefouten. Dat was immers ook zo toen Williams in maart te laat was met het indienen van het financiële overzicht van het team. Dit soort overtredingen wordt normaal gesproken bestraft met een boete."

Ook interessant:

Gefrustreerde Verstappen zet F1-wereldtitel in de koelkast

Wat ging er bij Red Bull mis en wie of wat was daar debet aan? En wat maken de heren van de podcast van de controverse rond Red Bull en het mogelijk overschrijden van de budgetlimiet? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

53 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"