Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo begint ambitieus aan F1-seizoen: "Red Bull-stoeltje is het grote plaatje"

Voor Daniel Ricciardo wordt het een belangrijk Formule 1-seizoen. De Australiër herhaalt de ambitie om bij Red Bull terug te keren, maar stelt nu ook dat hij Visa Cash App RB (RB) aan succes wil helpen.

Ricciardo winter testing Bahrain Day 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als het over een eventuele opvolger van Sergio Perez bij Red Bull gaat, wordt er vaak over Daniel Ricciardo gesproken. De Australiër keerde in de zomer van 2023 terug bij RB, het voormalige AlphaTauri én het zusterteam van Red Bull. Een terugkeer naast Max Verstappen lijkt daarom niet ver weg, zeker omdat Ricciardo ambitieus opereert en maar al te graag het Red Bull-stoeltje opnieuw wil bemachtigen. De goedlachse coureur herhaalt zijn wensen in Bahrein, maar blijft tegenover onder meer RacingNews365 ook realistisch.

"Ik denk dat dat (het Red Bull-stoeltje red.) het grote plaatje is", vertelt Ricciardo. "Maar het speelt niet in mijn hoofd aan het begin van het seizoen. Ik heb respect voor mijn huidige omgeving en er staat een lang seizoen voor de deur. Ik denk dat ik weer vooraan de grid kom te staan door alles uit de auto te halen en constant sterke weekenden neer te zetten. De Grand Prix van Mexico van vorig jaar was daar een voorbeeld van. Dan gaan we het zien."

Podiumplaatsen?

Ricciardo beaamt dat hij zijn weg nog een beetje moet vinden. "Ik moet mezelf weer installeren. Ik ben daar vorig jaar al mee gestart door terug te keren in de sport, maar ik heb het gevoel dat ik dit jaar veel races de kans krijg om mezelf te bewijzen."

Kan Ricciardo met RB de top aanvallen? Het Italiaanse team is ambitieus, maar kunnen we al van podiums en overwinningen spreken? "Ik zou graag ja zeggen, maar de waarheid is dat we nu iets proberen op te bouwen. Ik denk dat het team zich dit jaar echt wil vestigen en op eigen benen wil staan. We hopen vooraan het middenveld mee te strijden en ik denk dat overwinningen en podiums op dit moment meer een wens zijn. De realiteit ligt waarschijnlijk nog anders."

"Maar naarmate het jaar vordert, denk ik dat we stappen gaan zetten. Hopelijk komen we dan dichter- en dichterbij de top", sluit Ricciardo vol vertrouwen af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs