Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo bevestigt geen aanspraak te maken op Red Bull-zitje Verstappen of Perez

Daniel Ricciardo keert officieel terug naar de Red Bull-familie, maar bevestigt nu wel dat er vooralsnog geen plannen zijn om hem een echt F1-zitje te geven bij het topteam.

XPB 1185216 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het fulltime Formule 1-avontuur van Daniel Ricciardo zit er voorlopig op. De McLaren-coureur moest plaats maken voor toptalent Oscar Piastri en zit nu zonder stoeltje voor 2023. Hij keert niet terug op de grid, maar in de paddock gaan we hem zeker zien. Ricciardo zal namelijk terugkeren naar Red Bull als derde coureur. Ook zal hij in zijn nieuwe rol simulatorwerk uitvoeren, even als commerciële activiteiten voor de energiedrankjesfabrikant.

Na twee jaar te hebben gereden voor Renault en twee jaar voor McLaren keert hij dus terug naar 'zijn' Red Bull. Het is volgens de Australiër 'perfect voor het volgende jaar', zo legt hij uit in de Beyond the Grid Podcast. "Het voelt als iets goeds om terug te keren naar de Red Bull-familie. Het geeft me een warm en vertrouwd gevoel."

"Natuurlijk geeft dit me de kans om betrokken te blijven, maar ondertussen kan ik genoeg afstand houden om nog steeds wat andere avonturen aan te gaan. Ook krijg ik wat tijd voor mezelf, maar blijf ik betrokken bij de F1", zo verzekert hij.

Red Bull belooft nog niks

Als derde coureur naast Max Verstappen en Sergio Perez lijkt er voor Ricciardo een kans in te zitten om in de nabije toekomst een fulltime F1-stoeltje te krijgen bij Red Bull. Hier hoeft hij echter niet op te rekenen, want de Oostenrijkse renstal heeft hem niks beloofd. "Nee, nee. Dat was van beide kanten duidelijk en ze hoefden dat ook niet te zeggen."

"Ze snappen waar ik sta in mijn carrière en ik ga daar niet zomaar achterin de garage staan en een beetje meekijken. Ik ben betrokken en als ik wil, dan zit ik ook bij de nabesprekingen. Ik ga simulatorwerk verrichten, maar voor nu is mijn rol als het ware meer een marketingrol. De sport groeit natuurlijk ook en ik kan goed helpen met het merk."

Ricciardo wil Red Bull helpen groeien, maar op promotie hoeft hij niet te rekenen. "Het is niet dat ze zeggen 'oké, je doet het goed in de simulator, dus je krijgt promotie en een stoeltje'. Dat is het niet. Ik kan hierdoor wel antwoord vinden op de vraag of ik in 2024 weer op de grid wil staan. Op dit moment voelt het alsof ik er nog niet klaar mee ben."

"Maar de tijd zal het leren. Het is mijn keuze of ik terug wil komen en of dat vuur nog brandt op het moment dat de lichten uitgaan. Ik kijk toe vanaf de zijlijn."

Ricciardo achter het stuur van de Red Bull-bolide?

De Australiër legt uit dat hij vooral veel met de Red Bull-bolides te maken krijgt in de simulator en met demo-runs in oude F1-auto's, maar mogelijk krijgt hij ook de kans om wat nieuwere exemplaren te besturen. Bijvoorbeeld de RB16B uit 2021 of zelfs de auto uit 2022.

"Als ik die mogelijkheid krijg, dan doe ik dat natuurlijk. Gewoon om te voelen hoe de auto is en om scherp te blijven. Ik ben geen coureur die telkens alles gaat testen en daar word ik om eerlijk te zijn ook niet zo warm van. Maar ja, het zou natuurlijk goed voor me zijn, vooral omdat ik ook niet ga racen in 2023."

"Stel dat ik elke dag zou gaan trainen, wat ik al niet ga doen, dan raak je uit vorm omdat je lichaam niet wordt blootgesteld aan alle G-krachten in de F1-auto's. Daarvoor zou ik zeker wel ja zeggen tegen wat testmogelijkheden", aldus Ricciardo.

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde