Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo: 'Dat mag je nooit zeggen over de dominantie van Verstappen en Hamilton'

Max Verstappen won zijn wereldtitel met overtuigende cijfers. Maakt dat het tot een makkelijk seizoen voor de Red Bull-coureur? Daniel Ricciardo waarschuwt voor die al te makkelijke conclusie.

Verstappen Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo is te gast in de F1-podcast Beyond the Grid. Daarin gaat het ook over zijn voormalig teamgenoot Max Verstappen en de manier waarop hij dit seizoen domineerde. Had hij van alle twintig coureurs het makkelijkste seizoen? Ricciardo hinkt op twee gedachten.

"Ik wil het niet moeilijker maken dan het was. Winnen zelf is makkelijk, maar dan heb ik het vooral over de directe gevolgen daarvan. Als je wint en je gaat daarna naar huis, dan is iedereen vriendelijk, en je trakteert iedereen eens op een diner. Het leven wordt er makkelijker door."

Want hoe anders is het als je niet wint? Daar kan hij zelf over meepraten na zijn moeizame seizoenen bij McLaren: "Dan ontstaan er op een gegeven moment toch vraagtekens en groeien de twijfels, ook bij de mensen in je directe omgeving. Dat vraagt heel veel van je als coureur en je gaat denken 'ik heb nu een goede race nodig om aan hen te bewijzen dat ik het nog kan'."

"Dat kost veel energie en dan heb je de berichten in de media nog niet eens gelezen", zo vervolgt hij, om vervolgens aan te geven dat je daar ook simpelweg niet aan ontkomt. "Zelf als je er bewust voor kiest om die zaken niet te lezen, dan laat elk team je op de donderdag voor een race weten 'dit en dit is er geschreven, wees voorbereid op vragen daarover'."

Makkelijk is het nooit, niet in de F1

Terug naar Verstappen. Als je wint, is het leven makkelijk, maar het is niet makkelijk om alsmaar te blijven winnen, zo claimt de kersverse Red Bull-ontwikkelingscoureur: "Ik denk niet dat hij een makkelijk seizoen heeft gehad, al is het maar omdat hij steeds weer op heeft moeten komen draven."

"Ik zei hetzelfde over Lewis Hamilton in zijn dominante periode. Je kan niet zeggen dat dergelijke dominantie makkelijk is. Ja, hij heeft het misschien makkelijker dan anderen, maar je hebt bijvoorbeeld ook te maken met verwachtingen van de hele wereld. En als hij eens niet wint, wordt er meteen gepraat over een 'slechte race'. Dat soort druk bestaat week in, week uit. En als het écht makkelijk was, dan deden we het allemaal wel eventjes."

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Kippenvel Zó kondig je een F1-comeback aan: "Terug in de armen van kampioenen"