Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo droomt van Red Bull-zitje Perez: "Dat zou een sprookjeseinde zijn"

Max Verstappen ligt voorlopig nog vast bij Red Bull, maar Sergio Perez heeft een contract dat eind 2024 afloopt. Voor Daniel Ricciardo zou het een droom zijn om dat stoeltje over te nemen en zijn carrière af te sluiten bij zijn eerste werkgever in de koningsklasse van de autosport.

Ricciardo Verstappen Perez Monaco 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na zijn gedwongen vertrek bij McLaren, waarvoor hij overigens heel wat miljoenen aan ontslagpremie meekreeg, streek Daniel Ricciardo neer bij Red Bull. Daar is hij nu de derde coureur en maakt hij vele meters in de simulator en tijdens bijvoorbeeld Pirelli-testdagen mag hij ook op komen draven.

Als het aan de Australiër ligt, dan leidt het tot meer. Stiekem droomt hij ervan. Maar tegelijkertijd weet hij ook dat het heel lastig zal worden om bij Red Bull weer een fulltime F1-zitje te bemachtigen. In gesprek met het Amerikaanse ESPN geeft hij toe dat het voor hem een prachtig verhaal zou zijn als het hem zou lukken.

"Voor mij zou het een sprookje zijn. Een sprookjeseinde van mijn carrière zou zijn om bij Red Bull te eindigen, als ik het zelf allemaal zou kunnen bepalen. We gaan het zien. Ik moet mijzelf waarschijnlijk weer een beetje terug naar boven werken, maar het is mooi om weer terug te zijn bij dit team."

Ricciardo heeft er in ieder geval vertrouwen in dat hij in staat is om als een betere versie van zichzelf terug te keren op het allerhoogste niveau. "Ik weet dat ik terug kan keren als een completere versie van mezelf", zo sluit hij vol vertrouwen zijn verhaal af.

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"