Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo geeft een update tattoo-weddenschap Abiteboul

Cyril Abiteboul mag dan niet meer de baas van Daniel Ricciardo zijn, toch wil de Australiër ervoor zorgen dat de voormalig teambaas van Renault zijn weddenschap nakomt. Tijdens het weekend van de Russische Grand Prix gaf Ricciardo een update over dé tatoeage.

Ricciardo Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Daniel Riccardo reed in 2019 en 2020 voor het team van Renault in de Formule 1. Cyril Abiteboul was gedurende die tijd zijn teambaas en de twee hadden een weddenschap afgesloten. Als Ricciardo het team terug kon brengen naar het podium dan zou Abiteboul een tatoeage moeten laten zetten die de coureur zou mogen uitkiezen. De Australië maakte het waar. Hij finishte vorig jaar in de Eifel Grand Prix op de Nurburgring als derde en mocht later in het jaar in Imola ook het podium beklimmen.

Een paar maanden geleden sprak deze website met Ricciardo. De Australiër gaf toen toe dat er al een ontwerp gekozen is voor de tatoeage. 'The Honeybadger' is de bijnaam van Ricciardo en Abiteboul krijgt dan ook een honingdas op zijn lichaam getatoeëerd. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet niet bekend. "Het is even zaak dat we elkaar een keer persoonlijk treffen. Het moet niet zo zijn dat ik hem vertel 'even' een tattoo te laten zetten om vervolgens een foto te sturen. Ik wil er bij zijn! Ik wil alles kunnen regelen, het vast kunnen leggen en er natuurlijk voor betalen. Ik kan vast en zeker een vriendenprijsje afdwingen", zei Ricciardo in een interview met RacingNews365.

Tijdens de Grand Prix van Rusland werd de Australiër om een update gevraagd en hij gaf toe dat er contact is geweest. Ricciardo zou een mail van Abiteboul hebben gekregen na zijn overwinning op Monza, maar de Fransman heeft nog geen reactie ontvangen. "Ik moet nog op veel mensen reageren", zei Ricciardo tegenover onder andere RacingNews365. "Er was een overweldigend aantal mails, whatsappjes en berichten. Ik heb een mail van hem gekregen, maar ik heb er nog niet op gereageerd. Maar hij staat op de lijst, samen met een hoop anderen. Ik wil hem er niet uit pikken."

In de mail die Ricciardo van Abiteboul heeft gekregen gaat het ook over de tatoeage. "Er was een kopje tatoeage, dus ik ben nog steeds optimistisch dat we dit voor het einde van het jaar gedaan kunnen krijgen. Anders sleept het voort en wordt het oud nieuws. Dus ik ben vastberaden om dit te laten gebeuren", aldus de Australische coureur.

Ook interessant:

Verstappen kan profiteren van Mercedes-problemen in Turkije

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk vooruit op de Grand Prix van Turkije, waar Max Verstappen mogelijk goede zaken kan doen als hij van Mercedes' motorproblemen kan profiteren. Beluister de podcast hieronder.

6 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona