Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo hard aangepakt: "Hij verdient zijn F1-zitje niet"

Ja, hij heeft dit jaar (iets) betere resultaten neergezet dan teamgenoot Yuki Tsunoda. Maar of Daniel Ricciardo ook volgend seizoen in de Formule 1 rijdt, laat staan een overstap naar Red Bull maakt, dat trekken Tom Coronel en Ruud Dimmers in de RN365-podcast zeer in twijfel.

Ricciardo Saudi Race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Omdat Daniel Ricciardo in Bahrein dertiende werd, staat hij iets hoger in de WK-stand dan teamgenoot Yuki Tsunoda. Het beste resultaat van de Japanner in de eerste twee races was een veertiende plek. In de kwalificatie was Tsunoda wel twee keer ruim sneller dan Ricciardo en in Saoedi-Arabië had Tsunoda de pech dat hij slachtoffer werd van de Haas-tactiek waardoor Kevin Magnussen zijn race verknalde.

En hoewel het seizoen pas twee races onderweg is, wordt er stiekem ook al gekeken naar 2025. Veel coureurs zijn einde contract en wie gaat waar rijden? De contracten van Tsunoda en Ricciardo lopen ook aan het einde van dit jaar af bij RB. Bij F1-kenner Ruud Dimmers en coureur en analist Tom Coronel staat Tsunoda er beter op dan oudgediende Ricciardo.

"Yuki is beter dan we denken", zegt Coronel. Zijn tegenspeler Dimmers vult aan: "De Ricciardo van tien jaar terug was supergoed, maar dat zien we nu toch helemaal niet terug? Toen was het een strijder. Superlaat remmen, mooie inhaalacties, uitstekende kwalificaties. Vorig jaar kwam hij terug en het was niet zoiets van dat ik op het puntje van mijn stoel ging zitten", zeggen ze in de RN365-podcast.

"Hij verdient het zitje niet", is Coronel duidelijk. Dimmers vult aan. "Lawson maakte vorig jaar eigenlijk meer indruk dan Ricciardo. Die pakte een punt in Singapore. Daar zit potentie in", doelt Dimmers op de Nieuw-Zeelander die Ricciardo enkele races verving tijdens diens afwezigheid na zijn gebroken pols.

Coronel: "Dat is de honger van de jeugd. Dat is nou precies waarom je de jeugd een kans moet geven." Als het aan beide heren ligt, maken coureurs als Ricciardo, Valtteri Bottas, Logan Sargeant, Kevin Magnussen, Lance Stroll en Nico Hulkenberg komend seizoen plaats voor talentvolle coureurs.

Beluister de hele podcast hieronder.

Ook interessant:

Meesterlijke Verstappen brengt kalmte in Red Bull-heksenketel

Daar is 'ie weer: een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast! Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken de GP van Saoedi-Arabië. Max Verstappen domineerde en zorgde tegelijkertijd voor rust bij Red Bull. Dat en nog veel meer passeert de revue!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"