Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo hoopt op een 'overwinning' tijdens thuisrace in Melbourne

Daniel Ricciardo hoopt natuurlijk maximaal te scoren tijdens de Grand Prix van Australië, maar blijft realistisch. Hij weet dat McLaren niet kan strijden voor de overwinning bij zijn thuisrace.

Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het is drie jaar geleden dat Daniel Ricciardo voor het laatst kon racen in zijn thuisland. Destijds was het niet de race waar hij op hoopte in Australië. In 2022, nu McLaren het zwaar heeft, moet hij eveneens zijn verwachtingen bijschaven. Toch hoopt de goedlachse Australiër op een 'kleine overwinning' in Melbourne.

De nieuwe lay-out wordt volgens Ricciardo een leuke uitdaging, zo legt hij uit aan onder meer RacingNews365. "Het wordt een vloeiend en snel circuit, vooral met al die veranderingen. Misschien kunnen we hier voor punten gaan vechten. Ik weet dat het niet heel hoog gegrepen is, maar dat is wat we op dit moment kunnen."

"Totdat we een paar grote upgrades krijgen, denk ik dat alles binnen de top tien een kleine overwinning is." McLaren lijkt terug te zijn gezakt naar de achterkant van het middenveld met de nieuwe reglementen in de Formule 1. In twee races scoorde het team slechts zes punten.

Het gaat gestaag beter bij McLaren

Hoewel McLaren een dramatische seizoensstart beleeft, merken Ricciardo en teamgenoot Lando Norris langzaamaan vooruitgang. Terugblikkend op de Grand Prix van Saoedi-Arabië is er enige tevredenheid. "Het was een positiever weekend", aldus de Australiër. "Natuurlijk hadden we een uitvalbeurt, wat nog steeds niet ideaal is, maar we waren competitiever."

"Ik denk dat we allebei, Lando en ikzelf, het gevoel met de auto wat meer hebben. Het voelt niet slecht, we willen gewoon wat extra grip en downforce. Dat is op een of andere manier ook bemoedigend, want fundamenteel gezien zijn we nog niet uitgesloten. We moeten gewoon wat meer stukjes (verbetering) vinden."

De race in Djedda laat volgens Ricciardo ook zien dat de McLaren-bolide gevoelig is voor de verschillende karakteristieken van de Formule 1-circuits. "Ik hoop dat Bahrein een soort slechtste scenario was. We hebben wat dingen verbeterd aan de remmen, maar ik denk dat het vooral aan het circuit lag."

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull