Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo legt oplossing van gekwakkel deels bij McLaren neer: "Het is een teamsport"

Het is geen geheim dat Daniel Ricciardo ondermaats presteert. De Australische coureur en het team hebben de oorzaak nog steeds niet achterhaald, maar volgens Ricciardo ligt een oplossing deels bij McLaren.

Ricciardo Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Eén van de grote tegenvallers dit seizoen is de goedlachse Daniel Ricciardo. De Australiër lijkt ten opzichte van teamgenoot Lando Norris moeite te hebben met de MCL36. De jonge Brit heeft bijna vier keer zoveel punten als Ricciardo.

We kunnen stellen dat de McLaren-bolide Norris beter ligt dan dat het Ricciardo ligt. Eerder liet teambaas Andreas Seidl weten er alles aan te doen om de Australische coureur te voorzien van een passende auto, zodat de McLaren-coureur optimaal kan presteren en de Ricciardo kan laten zien zoals hij dat was in zijn tijd bij Red Bull.

Gevraagd werd aan Ricciardo waar zijn worstelingen vandaan komen. Ligt het in dit geval aan het team en de upgrades of ligt het het aan de coureur?

"Het is beide. Het is duidelijk een teamsport en er is veel aandacht voor ons als coureurs en hoe wij presteren. Maar nee, ik denk niet dat er ooit een coureur is geweest die 100% op eigen kracht een race heeft gewonnen. Het is een samenwerking", vertelt Ricciardo aan de media, waaronder RacingNews365, waarna hij vervolgens verder gaat over wat de problemen precies zijn.

"Er zijn nog een hoop dingen verwarrend. Het is niet twee of drie tienden verschil dat aan de set-up zou kunnen liggen. Ik zit lang genoeg in de Formule 1 om te weten dat het niet zo is van 'ah ik ga te veel van mijn gas af in die bocht of het is dit of dat'. Het is belangrijk dat we ons blijven concentreren en het proberen uit te zoeken."

"Het is iets groters"

Gedurende het seizoen hebben Ricciardo en McLaren niet stilgezeten om de problemen waar de coureur mee kampt boven tafel te krijgen. Net als vele andere teams wisselen ze af met verschillende chassis om te kijken welke het beste werkt.

"Ik weet eerlijk gezegd niet zeker waar we op dit moment staan", vertelde Ricciardo. "Na een tegenvallend weekend als Silverstone zijn dit allemaal dingen waar je naar kijkt en natuurlijk kijk je naar de afstelling van de auto. Maar het is iets groters."

"Dus dan begin je te kijken naar, 'oké, wat nog meer? Is het iets groots zoals een chassis of iets dergelijks?' Alles wordt grondig onderzocht om het de problemen te achterhalen", sluit Ricciardo hoopvol af.

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

8 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen