Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo neemt het op voor Verstappen: "Gevecht was niet roekeloos"

Ook voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-Brittannië wordt er nog veel gesproken over de crash tussen Max Verstappen en Lando Norris. Daniel Ricciardo neemt het op voor Verstappen.

Verstappen Norris Austria crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De touché tussen Max Verstappen en Lando Norris blijft de gemoederen bezig houden. De beide kemphanen raakten elkaar in de slotfase van de Grand Prix van Oostenrijk, waarna Verstappen een straf van tien seconden kreeg. Daniel Ricciardo deelt zijn mening over het gevecht en het incident en vindt dat het een beetje wordt opgeblazen.

"Ik heb het incident en het gevecht bekeken, maar niet wat er achteraf is gezegd", stelt Ricciardo tegenover onder meer RacingNews365. "Als het gaat over bewegen onder remmen weet ik wat ik wel en niet kan doen. Ik ga ervanuit dat het wordt opgeblazen, want het gaat om een gevecht voor de leiding. Het was hard racen, maar je vecht ook om de overwinning. Je laat iemand niet zomaar passeren. De touché kan gebeuren en waarschijnlijk heeft het negen van de tien keer geen consequenties. Nu was de uitkomst groter dan wat er op de baan gebeurde. Pushten ze tot de limiet? Ja. Was het gevaarlijk of roekeloos? Nee."

Daarna springt de Australiër op de bres voor Verstappen. "Geen enkele coureur wil gepest worden, dus dus je wil je tegen iedereen kunnen verzetten. Het gaat ook om je reputatie. Je wil niet dat je tegenstander denkt dat hij je makkelijk kan passeren. We weten vanaf de eerste dag dat Max zijn ellebogen gebruikt. Het zit in zijn DNA, hij is een pittige racer. Daar hoeft hij niet diep voor te graven en je weet dat het een pittig gevecht wordt. Het verandert niet je benadering, je weet alleen dat je een goede move moet plaatsen. Lando leerde dat tijdens de sprintrace, want hij dacht waarschijnlijk dat de inhaalactie was geslaagd. Lando plaatste ook ambitieuze inhaalacties en gebruikte zijn ellebogen op zondag."

"Het klinkt alsof er naar Max gewezen wordt", vervolgt Ricciardo zijn verhaal. "Daarom klinkt het ook alsof het opgeblazen wordt. Max is niet veranderd als het gaat om hoe hij racet. Daar heeft hij ook veel bewondering voor gekregen van de fans. Maar denk ik dat hij volwassener is geworden sinds het begin van zijn carrière? Absoluut. Het is niet zo dat hij zich constant in deze posities bevindt en ik denk niet dat er op dit moment echt iets aan gedaan hoeft te worden. Het was wat mij betreft niet gevaarlijk. Het gebeurde op lage snelheid. Als het langer zo doorgaat, oké, maar één race is niet genoeg om een beeld te creëren."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership