Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo op de bres voor boze Verstappen: "Onze emoties zijn niet altijd voorspelbaar"

Max Verstappen kwam erg geïrriteerd over tijdens de Grand Prix van Hongarije. Daniel Ricciardo snapt wel waar die emoties vandaan komen.

Ricciardo Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De boze radioberichten van Max Verstappen in Hongarije houden de gemoederen bezig. De Nederlander was de gehele race niet blij met zijn RB20 en de strategie en liet dat duidelijk blijken op de radio. Hier en daar kreeg Verstappen kritiek dat het te ver ging, maar Daniel Ricciardo is het daar niet volledig mee eens.

"Ik heb de radioberichten gehoord, niet de interviews in het vierkantje na afloop", vertelt Ricciardo tegenover onder meer RacingNews365. "Ik weet dus niet of het nog verder ging, maar ik heb wel de gesprekken tussen Max en zijn race-engineer Gianpiero Lambiase gehoord. Ik plaats mezelf even in dezelfde positie. In sommige races ben ik ontzettend kalm, terwijl ik in andere races onrustig ben en alles me frustreert. Onze acties en emoties zijn niet altijd voorspelbaar."

Ricciardo haalt een voorbeeld aan om zijn woorden kracht bij te zetten. "Volgens mij zei Lambiase op een gegeven moment iets over de banden tegen Max. Hij zal waarschijnlijk meteen hebben gepusht en ik denk dat dat uit frustratie voortvloeit. Waarschijnlijk was er een bepaalde opbouw van frustratie naar een moment waarop hij dacht: 'het boeit me niet meer, ik ga pushen en kijk wat er gebeurt'. Dat komt nu eenmaal voor, al zijn dit soort gesprekken niet ideaal."

De Australiër was zelf ook gefrustreerd op de Hungaroring wegens een mislukte strategie. "Om welke reden dan ook koos ik ervoor om me in te houden. Op een gegeven moment wilde ik er niet meer over praten, want het was al gebeurd. Ik had het gevoel dat het nutteloos zou zijn en ging er dus zo mee om. Het varieert van race tot race. De cockpit is soms een gespannen omgeving."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'