Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo op de bres voor 'hypocriete' Verstappen: "Dan was geen enkele F1-coureur zomaar weggelopen"

De Grand Prix van Italië zorgde een week geleden voor controverse. Wat het niet om de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton zelf, dan wel om de manier waarop beide coureurs direct erna handelden. Daniel Ricciardo springt op de bres voor Verstappen en het volledige F1-gilde.

Verstappen Hamilton Monza crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton werd de zevenvoudig wereldkampioen veelvuldig verweten dat hij probeerde achteruit te rijden op een moment dat Verstappen nog aan het uitstappen was. Aan de andere kant waren veel mensen verbaasd over het feit dat Verstappen niet even ging kijken hoe het met Hamilton was, nadat hij letterlijk over zijn hoofd was gereden.

Als Daniel Ricciardo in de podcast Pardon My Take gevraagd wordt naar het hele gebeuren, springt hij op de bres voor Verstappen, die hij als voorbeeld gebruikt voor alle Formule 1-coureurs, nadat de gastheren aangeven voortaan voor Hamilton te juichen.

"Verstappen bitchte over de manier waarop Hamilton zijn overwinning (op Silverstone, red.) vierde, terwijl hij in het ziekenhuis lag. In Monza vervolgens rijdt hij letterlijk over Hamilton heen, om vervolgens weg te lopen. Hij is zó competitief dat hij niet doorheeft hoe hypocriet dat is", aldus de gastheer.

Ricciardo pareert die aanval op Verstappen, zonder te ontkennen dat Verstappen competitief van aard is: "Ik ken Max. Ik ben enkele jaren zijn teamgenoot geweest. Hij is competitief, zo is hij. En misschien dat hij nog wat frustraties en woede voelde na Silverstone, dus misschien dat hij daarom zoiets had van 'ik loop maar gewoon weg'.

Dat hij Hamilton achterliet zonder te weten hoe hij er aan toe was, dat gelooft Ricciardo geen seconde: "Ik zag nadien hoe Lewis probeerde achteruit te rijden om onder de Red Bull vandaan te komen, dus misschien dat Verstappen daaruit geconcludeerd hebben dat Lewis in orde was."

En als Hamilton niet in orde was geweest, dan had Verstappen hem daar niet achtergelaten, zo is Ricciardo stellig. Geen enkele coureur had dat gedaan: "Natuurlijk bestaan er onderling rivaliteiten en natuurlijk kan niet iedereen even goed met elkaar opschieten. Maar voor ieder van ons geldt dat als we weten dat er iets aan de hand zou zijn met de ander, we hen niet onze rug toe zouden keren. 100%, hand op mijn hart."

Ook interessant:

Na de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in de Grand Prix van Italië is er een fraaie reconstructie gemaakt van die crash. Werpt het nieuw licht op de zaak?

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

19 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"