Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo wil F1-liefde bij Red Bull koesteren: "Bang die te verliezen"

Daniel Ricciardo zien we volgend jaar niet terug op de Formule 1-grid, maar wel veelvuldig in de simulator. Bij Red Bull hoopt hij helemaal terug te vinden wat hij bang was in zijn geheel te verliezen.

Ricciardo Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo kende bij McLaren twee moeizame jaren. Ja, hij pakte die ene overwinning in de Formule 1 Grand Prix van Italië in 2021, maar over het algemeen worstelde hij met zowel de MCL35M van vorig jaar als de MCL36 van dit jaar. Hij werd overvleugeld door teamgenoot Lando Norris en het maakte uiteindelijk dat zijn contract een jaar eerder dan gepland werd ontbonden.

Bij Red Bull vindt hij voor de tweede keer in zijn carrière onderdak, zij het als derde coureur. Hij geeft aan dat het hem de kans geeft een stap terug te doen, terwijl hij toch nauw betrokken blijft bij de Formule 1. Want naar eigen zeggen was het noodzakelijk om een stapje terug te doen.

"Al gedurende de tweede seizoenshelft had ik die behoefte. Om mezelf weer een beetje bij elkaar te rapen, om mezelf te resetten en om vooral die onvoorwaardelijke liefde voor de sport te hervinden", aldus de meervoudig Grand Prix-winnaar in gesprek met Speedcafe. "Want als je die liefde op dit niveau niet voelt, dan doe je jezelf en iedereen om je heen tekort."

Ricciardo op de rem bij Red Bull

Is Ricciardo die liefde werkelijk kwijtgeraakt? "Zo ver wil ik niet gaan, maar ik ben wel bang die liefde voor de sport te verliezen."

Volgens Ricciardo is de rol die hem op dit moment door Red Bull wordt geboden dan ook beter dan welke racerol dan ook: "Het werd me meer en meer duidelijk dat ik die 24 Grands Prix volgend jaar niet kon rijden. Dat zou voor mij niet het juiste pad zijn geweest."

"Ik denk dat het me boven alles uitgeput zou hebben. Ik zit op een punt in mijn carrière waarop ik me gewoon moe voel en waarop ik even op de rem dien te trappen. Het voelde alsof ik niet mijn beste zelf zou zijn als ik weer een jaar fulltime reed. Er waren gesprekken met andere teams, maar ik dacht 'oke als ik dan niet op de grid sta, laat ik dan op zijn minst samen werken met een topteam'."

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto