Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo: "Red Bull is buiten het bereik van Renault"

Renault is op dit moment hoogstens het op vier na beste team. Die teleurstellende conclusie trekt Renault-coureur Daniel Ricciardo na de Grand Prix van Australië.

Ricciardo zag de finish in zijn eerste race voor de Franse constructeur niet, Nico Hulkenberg legde beslag op de zevende plaats. Ongeacht het resultaat staat Renault nog niet waar het wil staan, zo concludeert Ricciardo in gesprek met Motorsport-Total.

"Momenteel ligt Red Bull nog op ons voor. Haas F1 lijkt op dit moment bovendien hét te kloppen team in de middenmoot. Realistisch gezien moeten we ons op dat team richten, want Red Bull weet de auto traditioneel sterk door te ontwikkelen. Normaal gesproken zijn zij niet te achterhalen."

De Australiër wist door het tactische falen van Red Bull in de kwalificatie in ieder geval nog één auto (die van Pierre Gasly) van zijn voormalige team achter zich te houden: "Dat is tenminste nog iets, maar onder normale omstandigheden ligt Red Bull te ver op ons voor."

Ricciardo weet dan ook dat er nog een hoop werk te verzetten is om de R.S.19 op snelheid te krijgen: "Het is naïef om te denken dat je met een nieuw team direct vooraan staat. Ik heb tijd nodig om vertrouwd te raken met het team, net zoals het team tijd nodig heeft om invulling te geven aan het vijfjarenplan."

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen