Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo staat te popelen om Verstappen te helpen: "Niet dat hij het nodig heeft!"

Daniel Ricciardo is weer terug bij Red Bull. Niet als fulltime F1-coureur, maar als derde rijder naast Max Verstappen en Sergio Perez. De Australiër kan niet wachten om te assisteren in de strijd om de wereldtitel.

Verstappen test Abu Dhabi 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na vier jaar bij andere Formule 1-teams te hebben gereden, keert Daniel Ricciardo nu weer terug naar Red Bull. Helaas voor hem heeft hij geen zitje als vaste coureur, maar zal hij de rol van derde coureur vertolken. In Abu Dhabi, waar de laatste race van het seizoen plaatsvond, wist de Red Bull-familie al van Ricciardo's terugkeer.

Dat nieuws werd goed ontvangen door de vaste coureurs van Red Bull, Max Verstappen en Sergio Perez. "Het was fijn. Ik heb ze beiden gesproken in Abu Dhabi", zo trapt Ricciardo af in de Beyond The Grid podcast. "Ik denk dat ze zich verheugen op onze samenwerking."

Ricciardo moet toegeven dat het een beetje pijnlijk blijft om zonder vast stoeltje terug te keren naar Red Bull. "Natuurlijk is mijn ego of iets dergelijks niet direct verdwenen, maar ik ben verder vooral blij om terug te keren naar deze familie. Het is een fantastische kans om weer met ze te werken en te helpen waar nodig. Niet dat het nodig is, want ze hebben al gedomineerd!"

"Maar ja, ze blijven een doelwit en iedereen zal zich op het team richten. Als ik ze kan helpen in de strijd, dan heb ik mijn steentje bijgedragen."

Ricciardo: "Straf voor Red Bull is pijnlijk"

Red Bull zal de komende jaren alle hulp nodig hebben na de straf voor het overschrijden van het budgetplafond in 2021. Het team mag minder windtunneltijd gebruiken als straf van de FIA. "Je kan niet ontkennen dat het pijn doet", weet ook Ricciardo. "Als je het over de F1 hebt, dan tellen alle kleine beetjes."

"Elke centimeter telt, dus ja, 10% is veel. Toch verkeert Red Bull zich in een goede positie: ze hebben een goede auto en ze hebben dit jaar genoeg geleerd om ook in 2023 competitief te zijn. Het blijft wel 10%, maar het team zal hierdoor nog meer gemotiveerd zijn."

Mocht Red Bull inderdaad competitief blijven, dan zullen ze de strijd weer aangaan met Ferrari en mogelijk ook Mercedes. Ricciardo hoopt op een fantastische titelstrijd. "Als fan van de sport was de strijd tussen Red Bull en Mercedes en Verstappen en Hamilton geweldig. Het onderstreept hoe belangrijk dit is voor iedereen en hoe hevig de strijd is."

"Het zijn titanen en iedereen wil dat zien. Het is net als boksen: je wil de zwaargewichten met elkaar zien vechten."

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Column Geen spaan heel gelaten van 'schandalige' FIA: "Ze moeten zichzelf eens onderzoeken"