Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo tempert verwachtingen rond zijn nieuwe 'roze Mercedes'

Daniel Ricciardo tempert de verwachtingen voor de Grand Prix van Bahrein. De Australiër ontkent stellig dat de auto van Visa Cash App RB (RB) heel erg op de Red Bull van vorig jaar lijkt en denkt niet dat het Italiaanse team op het podium zal staan.

Ricciardo Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er is de afgelopen weken veel gesproken over RB. Het zusterteam van Red Bull werkt intensief samen met de hoofdmacht, wat hen op kritiek van onder andere Zak Brown kwam te staan. Volgens de CEO van McLaren is de samenwerking niet gezond voor de sport en moet er iets gaan veranderen in de reglementen.

Na de testdagen in Bahrein is die storm zeker niet gaan liggen. Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda kwamen goed voor de dag en het lijkt erop dat RB een mooie stap heeft gezet. Maar doet het ook denken aan de roze Mercedes van een aantal jaar geleden? Racing Point, nu bekend als Aston Martin, stond in 2020 met een kopie van Mercedes aan de start en pakte zo ontzettend veel punten. Ricciardo vindt dat scenario niet realistisch.

"We krijgen binnen 48 uur antwoord op die vraag", vertelt Ricciardo tegenover onder meer RacingNews365. "Sommige mensen denken dat we de Aston Martin van vorig jaar of de roze Mercedes van een aantal jaren geleden achterna gaan. We gaan het zien. Ik zou het gaaf vinden als ik mezelf verras en voor een podiumplaats kan vechten. Maar ik denk dat de mensen een beetje zullen kalmeren als het resultaat van dit weekend zichtbaar is."

De goedlachse coureur beaamt wel dat RB wat onderdelen van Red Bull heeft overgenomen, al suggereert hij ook dat dat niet het verschil gaat maken. "Uiteraard beschikken we over toegestane onderdelen, maar niet op het niveau waar mensen aan denken of op hopen."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs