Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo ten einde raad na 'bizarre' race: "Ik lach, omdat ik niet wil huilen"

Daniel Ricciardo kwam in de Verenigde Staten als zestiende over de finish en is ten einde raad. Het dramatische seizoen houdt maar niet op en de McLaren-coureur probeert het nog enigszins weg te lachen.

Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het huidige Formule 1-seizoen is op zijn zachtst gezegd niet het seizoen voor Daniel Ricciardo. De McLaren-coureur legt het keer op keer af tegen teamgenoot Lando Norris en moet in 2023 zijn stoeltje afstaan aan jong talent Oscar Piastri. De laatste races van zijn F1-carrière (vooralsnog) verlopen ook niet vlekkeloos.

In de Verenigde Staten, een van zijn favoriete races, was hij wederom niet competitief en kwam hij als zestiende en een na laatste over de eindstreep. Alleen Nicholas Latifi wist hij achter zich te houden. Laat op de zondag staat hij de media, waaronder RacingNews365, nog te woord. "Ik lach nu omdat we bijna klaar zijn. We zijn bijna met mediaverplichtingen (voor de dag, red.). Het is pijnlijk, dat is zeker."

"Het is weer zo'n race waar het gebeurde. Vaak weet ik in ronde acht à tien hoe de rest van de dag zal gaan verlopen. Je kan het gewoon voelen en je kan het zien aan waar de auto's om je heen tot in staat zijn... En wat mij simpelweg niet lukt."

Ricciardo legt uit standaard langzamer te zijn dan teamgenoot Norris. Bij Red Bull, als teamgenoot van Max Verstappen, ging het stukken beter. "Ik weet nog dat ik als teamgenoot van Max dingen door mijn kamer gooide als ik drie tienden van de pace af zat. Nu gaat het over seconden... het voelt bizar."

Ricciardo beleeft een pijnlijk jaar

"Dit jaar is duidelijk heel lastig", zo vervolgt de Australische coureur. "Vorig jaar was lastig, maar als ik er nu op terugkijk, dan was het eigenlijk best goed in vergelijking met dit jaar. Dus ja... ik kies er voor om te lachen, omdat ik niet wil huilen. Ik ga de laatste drie races doen wat ik kan."

"Aan de andere kant ben ik op een punt aanbeland waarbij ik niet op verandering hoop en het ook niet verwacht. Het worden een aantal fantastische races en ik ga doen wat ik kan, maar races zoals deze geven je een hopeloos gevoel", aldus Ricciardo, die momenteel de twaalfde plaats in het coureurskampioenschap bezet met een totaalaantal van 29 punten. Teamgenoot Norris is ondertussen op weg om 'best of the rest' te worden en heeft vooralsnog 109 punten gescoord.

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

23 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"