Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo was verrast door Verstappen: "Toen zette hij direct de toon bij Red Bull"

Daniel Ricciardo is al enige tijd Red Bull-coureur af, maar het is wel het team waar hij de meeste jaren spendeerde, voor een groot deel als teamgenoot van Max Verstappen. De twee waren aan elkaar gewaagd en Ricciardo wist al heel snel dat het menens was met Verstappen.

Max Verstappen debuteerde tijdens de Grand Prix van Spanje in 2016 bij Red Bull als teamgenoot van Daniel Ricciardo. Hij promoveerde van Toro Rosso naar de hoofdmacht en had volgens zijn toen kersverse teamgenoot heel weinig tijd nodig om aan de auto te wennen. "Ik herinner me van dat weekend dat ik één van mijn beste kwalificaties ooit reed met écht een goede ronde in Q3", aldus Ricciardo in een exclusief interview met RacingNews365 . Hij kwalificeerde zich daarmee voor Verstappen, maar daardoor was hij bepaald niet minder onder de indruk van wat Verstappen liet zien. "Van de eerste vrije training herinner ik me dat hij vrijwel geen tijd nodig had om op snelheid te komen met een nieuwe auto. Hij smeet met de auto en zocht er direct de limiet mee op en dat zette de toon voor alles wat nog ging komen."

Daar hadden Verstappen en ik dan een bloedhekel aan

Daniel Ricciardo

Het was op dat moment dat Ricciardo doorhad dat Verstappen speciaal was, maar in plaats van hem als een bedreiging te zien, zag hij daar direct de uitdaging van in: "Ik vond het juist wel spannend, maar ik had ook wel door van 'goh, hij weet wat hij doet, dus vooruit met de geit'." In de daaropvolgende jaren troffen ze elkaar regelmatig in een direct gevecht op de baan, maar het respect was er altijd en was er ook meteen: "Ik denk dat we allebei snel van elkaar doorhadden, en ik wil ons niet bewieroken, dat we allebei talentvolle coureurs zijn en we genoten ervan erachter te komen wie de breedste schouders had per weekend." "En natuurlijk werd de één daar per weekend fijntjes door de ander op gewezen. Daar hadden we een bloedhekel aan, maar dat ging altijd gepaard met een stilzwijgend respect voor elkaar. En dat is denk ik ook waarom we het nu nog steeds goed met elkaar kunnen vinden."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'