Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo wil megabedrag zien van McLaren in bijzondere contractsaga

McLaren wil in 2023 Oscar Piastri opstellen naast Lando Norris, maar Daniel Ricciardo heeft nog een contract. Daarom wil hij logischerwijs geld zien. Het gaat om een grote smak.

RacingNews365 heeft begrepen dat Daniel Ricciardo en zijn managementteam een eerste voorstel hebben gedaan aan McLaren. Dat team wil namelijk van hem af na dit seizoen, zodat het Oscar Piastri op kan stellen vanaf 2023. Aangezien Ricciardo een contract heeft dat loopt tot en met volgend seizoen moet daar een oplossing voor gevonden worden. In Hongarije is hem verteld dat hij volgend jaar geen toekomst heeft bij McLaren en de onderhandelingen om samen tot een oplossing te komen zijn inmiddels in volle gang.

Flink bedrag

En die oplossing is heel simpel: een grote zak geld waarmee Ricciardo's contract af kan worden gekocht. RacingNews365 heeft van goed ingevoerde Australische bronnen begrepen dat het managementteam van de voormalig Red Bull- en Renault-coureur een eerste voorstel heeft gedaan van 21 miljoen dollar. Het is de eerste zet in het proces, dus het is niet aannemelijk dat McLaren hier meteen mee akkoord gaat. De hoogte van de som geld die uiteindelijk uitbetaald zal worden aan Ricciardo hangt ook af van meerdere factoren.

Zachte landing

Op de achtergrond probeert het team de coureur ook een zogeheten 'zachte landing' te geven. In andere woorden probeert men ervoor te zorgen dat hij een zitje ergens anders kan krijgen, net zoals Mercedes dat vorig jaar voor Valtteri Bottas deed toen hij plaats moest maken voor George Russell. Mocht dat lukken, dan kan McLaren dat gebruiken in de onderhandelingen en de afkoopsom daardoor aanzienlijk lager uit laten vallen. De verwachting is hoe dan ook dat het team uit Woking het bedrag nog naar beneden zal onderhandelen. Het team rond Ricciardo zal ook niet van gisteren zijn en daarom hoog hebben ingezet met het eerste aanbod. Verwachting is tot een uiteindelijke schikking wel eentje met acht cijfers (meer dan 10 miljoen) zal zijn, maar veel meer ook niet.

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"