Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Rivalen willen Red Bull behouden in Formule 1

Een mogelijk vertrek van Red Bull en AlphaTauri houdt de gemoederen flink bezig in Portimao. De hogere legerleiding van Red Bull heeft aangegeven dat het over een competitieve motor wil beschikken in 2022. Mocht dat niet het geval zijn dan dreigt het beide teams terug te trekken uit de Formule 1.

Verstappen albon italie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda

Sinds de bekendmaking van Honda's vertrek uit de Formule 1 eind 2021 gonst het van de geruchten omtrent de toekomst van de Red Bull-teams en de motoren. Het liefste willen Helmut Marko en Christian Horner doorgaan met Honda, door deze motoren aan het einde van 2021 over te nemen en te laten servicen.

Dit kan alleen als er een total ontwikkelingsstop voor F1-motoren komt aan het einde van 2021, aangezien Red Bul niet in staat is - zowel technisch als financieel, om de motoren zelfstandig door te ontwikkelen. Ferrari sprak zich al tegen het voorstel uit, maar Mercedes en Renault willen nog geen oordeel vellen. Maandag komen alle teambazen, FIA en de motorleveranciers bijeen om het motorenprobleem van de Formule 1 te bespreken.

In Portimao werd McLaren-teambaas Zak Brown gevraagd naar zijn mening: "Natuurlijk willen we dat beide Red Bull-teams deelenemen aan de Formule 1. Het zijn geweldige teams, maar het is nog te vroeg om stelling te nemen. We hebben een vergadering over het voorstel en probleem en dat moet zaken duidelijker maken.."

"Wij maken de motoren niet, we krijgen ze geleverd van Mercedes straks. Ik denk dat zij een standpunt in moeten nemen", laat Brown weten.

Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer deelt de mening van de Amerikaan: "De beide Red Bull teams vormen een belangrijk onderdeel van de Formule 1. We moeten zorgen dat ze ook blijven."

"Het motorenvraagstuk is er een voor Mercedes. Maar ik denk dat het gezond is om een sport te krijgen waarin de motor een klein verschil maakt, het chassis dit ook doet en de setup idem, waarbij je dan de coureurs kan laten strijden."

"Iemand uitsluiten hoort niet in de Formule 1", is Szafnauer wel duidelijk. Recent liet Mercedes al weten geen motoren te leveren aan Red Bull. Ook Ferrari en Renault lopen vooralsnog niet warm.

Met medewerking van Dieter Rencken.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Honda verlaat de Formule 1 en Red Bull RN365 Nieuwsdossier

25 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"