Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Robert Kubica NIET naar Williams

De comeback van Robert Kubica in de Formule 1 lijkt er definitief niet te komen. De Pool zou tijdens zijn tweedaagse test in Abu Dhabi niet snel genoeg zijn geweest. Hierdoor staat Sergey Sirotkin nu op poleposition voor het stoeltje.

Alles leek in kannen en kruiken en Robert Kubica zou voor twee jaar tekenen bij het F1-team van Williams. Na afloop van de testdagen in Abu Dhabi werd het al angstvallig stil. Steeds meer geluiden kwamen naar buiten dat Kubica niet snel genoeg was. Uit de analyse van Racingnews365.nl bleek al dat Kubica minder dan een halve seconde sneller was dan Sirotkin, terwijl deze met banden reed die drie compounds harder waren. Beide coureurs zijn in de afgelopen dagen uitgenodigd op de fabriek van Williams.

Uit data van het team zou blijken dat Sirotkin sneller was dan Kubica, waarmee er een einde lijkt te komen aan de comeback van Kubica. Autosport meldt dat de Pool geen optie meer is voor Williams en dat Sergey Sirotkin dicht bij een akkoord is. De sponsor miljoenen van Sirotkin, 15 miljoen, zijn daarbij een erg mooie bijkomstigheid. Mochten de twee partijen er niet uitkomen dan is Daniil Kvyat in the picture. Kubica testte eerder dit jaar al voor Renault, maar het Franse team koos voor Carlos Sainz. Ook toen werden twijfels over zijn fysieke gesteldheid en performance als belangrijkste redenen aangevoerd.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'