Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Rosberg benaderde Norris met ongevraagd advies: "Denk daar eens over na!"

Lando Norris valt de laatste tijd op wegens zijn zelfkritische houding. Voormalig wereldkampioen Nico Rosberg voorziet de Brit van welgemeend advies en stuurde zelfs een berichtje.

Norris Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris heeft een missie: Max Verstappen verslaan en de wereldtitel binnenslepen. Wanneer het echter even tegenzit voor de McLaren-coureur, laat hij zich snel heel kritisch uit over zijn eigen prestaties. Zo ook in Italië, waar Norris poleposition pakte en het over een matig rondje had. Nico Rosberg haalt dat moment aan om Norris van advies te voorzien. Sterker nog, de wereldkampioen van 2016 stuurde een berichtje naar de titelkandidaat.

"Sportpsychologen zouden zeggen dat je gaat geloven wat je roept", vertelt Rosberg in de podcast van Sky Sports F1. "Ik vertelde in de show dat ik Lando een DM heb gestuurd, omdat ik dacht dat mijn ervaring interessant voor hem kon zijn. Ik heb het allemaal doorstaan en schreef dat naar hem. Voor Lando is het glas altijd halfleeg in plaats van halfvol. Hij is heel echt en dat is mooi, alleen kan je ook echt zijn met een positievere houding."

Rosberg gebruikt de kwalificatie als voorbeeld. "Het beste voorbeeld was het rondje in de kwalificatie. Lando staat op pole en steekt zijn praatje vooral in op het feit dat hij het begin van zijn ronde had verpest. Hij vond het een slordig rondje, bood zijn excuses aan richting het team en zei dat hij op achterstand stond na de eerste en tweede bocht. Hij had ook kunnen zeggen dat het grootste deel van het rondje perfect was en hij vanaf poleposition start. Het is namelijk in beide scenario's de waarheid. Maar hij koos ervoor om op zijn fout en het slechte gedeelte te focussen, terwijl het alleen om bocht één en twee ging. De rest van het rondje was fantastisch, de kwaliteit van een wereldkampioen."

De Duitser deelt dan ook een advies. "Ik wil hem aanmoedigen om erover na te denken. Je kan alleen niet je gedachten stoppen, dus zijn glas zal voor nu halfleeg blijven. Zo zit hij in elkaar en ik ook. Maar je kan invloed uitoefenen. Je kan je uitspraken namelijk implementeren, omdat je ook kan kiezen wat je gaat zeggen. Als je implementeert wat je zegt, kom je in een positieve spiraal terecht en heeft het ook invloed op je gedachten."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen snapt helemaal niets van wedstrijdleiding: "Waarom doe je dat?!"