Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Rosberg: "Ferrari heeft de plank op aerodynamisch vlak misgeslagen"

Ferrari wordt dit seizoen geroemd om de pure snelheid, maar volgens de wereldkampioen van 2016, Nico Rosberg, is dat direct ook de achilleshiel van de Scuderia. De Duitser meent dat Ferrari de plank heeft misgeslagen op aerodynamisch vlak.

Vettel China 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Zo sterk als Ferrari in een rechte lijn is, zo zwak is het Formule 1-team in de bochten, zo luidt de gedachte van de voormalig Mercedes-coureur. De balans tussen topsnelheid en neerwaarste kracht is zelfs zo scheef dat Rosberg de Duitse constructeur nu als de 'torenhoge favoriet' beschouwt.

"Mercedes ziet er ontzettend sterk uit, waar Ferrari op aerodynamisch vlak flink de mist in lijkt te zijn gegaan. Ze missen downforce in de bochten, waardoor ze veel tijd verliezen", aldus Rosberg in zijn persoonlijke vlog.

Volgens Rosberg moet Ferrari de aerodynamica van de hele auto onder handen nemen, waar hij op dit moment in zijn ogen te kortzichtig bezig is met de beide vleugels: "Ze experimenteerde met meer vleugel op de auto, terwijl ze naar alle onderdelen van de wagen moeten kijken. Daar gaat echter veel tijd in zitten, dus vooralsnog verwacht ik dat Ferrari vooral snel zal zijn op de circuits met de lange rechte stukken."

Lees ook ons uitgebreidere artikel over de problemen van Ferrari na de eerste races van 2019.

Bekijk hieronder de vlog van Rosberg.

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco