Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Rosberg

Rosberg heeft geen goed woord over voor Verstappen: "Best teleurstellend, nietwaar?"

Een furieuze Max Verstappen maakte er in Hongarije een aardige puinhoop van en de Nederlander hoeft dan ook niet te rekenen op een lofzang van voormalig wereldkampioen Nico Rosberg. De Duitser velt een duidelijk oordeel: Verstappen kan nog wat leren van de professionele houding van zijn grootste rivaal.

Verstappen Norris Qualifying Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen kon de afgelopen dagen rekenen op een flinke dosis kritiek van buitenaf. Niet alleen vanwege zijn houding tijdens het raceweekend, die velen als ongepast bestempelen, maar ook vanwege zijn nachtelijke simrace-avonturen. Het combineren van een Formule 1-weekend met een langdurige virtuele endurance-race valt niet bij iedereen in goede aarde.

Verstappen zou de virtuele 24 uur van Spa-Francorchamps in eerste instantie aan zich voorbij laten gaan, maar sloot om middernacht toch aan om een stint van drie uur te rijden. Nico Rosberg heeft daar wel een mening over en die deelt hij bij Sky Sports F1.

Wereldkampioen Rosberg vergelijkt Verstappen met Lando Norris, de McLaren-coureur die op dit moment zijn directe concurrent is. Hij legt uit waarom de beide heren nou zo van elkaar verschillen. "Ik was echt onder de indruk toen ik zag hoe Norris nu echt heeft geleerd om een professionele atleet te zijn en te blijven. Toen hij in de Formule 1 begon, vooral naast Daniel Ricciardo, was hij daar allemaal niet zo mee bezig."

"Maar in Hongarije zag ik dat hij om een uur of elf in de avond naar bed ging, om vervolgens om acht uur in de ochtend weer wakker te worden. Als hij vijf minuten te laat naar bed gaat, wordt hij ook vijf minuten te laat wakker. Zijn ontbijt stond al helemaal klaar, tot in de puntjes voorbereid. Hij is tegenwoordig zo ontzettend professioneel en dat is heel mooi om te zien."

Aan de andere kant staat Verstappen, wat Rosberg betreft. "En dan hebben we Verstappen, die volledig in contrast staat met Norris. Hij gaat om drie uur 's nachts een keer naar bed nadat hij nog een goede drie uur deel heeft genomen aan een simrace. Dat is toch teleurstellend, nietwaar? Dat toont maar weer eens aan dat hij gewoon te gewend is geraakt aan zijn dominantie."

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Dreamteam? Verstappen kiest voor De Vries als teamgenoot