Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Rosberg

Rosberg snapt keuze Verstappen niet: "Hij verspilt hier zijn energie aan"

Een van de gespreksonderwerpen tijdens het raceweekend in Singapore was de taakstraf voor Max Verstappen. De Nederlander kreeg ook de schijnwerpers op zich gericht door zijn optreden in de persconferentie na de kwalificatie. Nico Rosberg wijst echter op het feit dat hij hier ook energie aan verspilt.

Verstappen post qualy Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Singapore was een oproep van FIA-president Mohammed Ben Sulayem groot nieuws. Hij uitte felle kritiek op het schelden van de coureurs en wees op de verantwoordelijkheid van de coureurs. Veel coureurs hadden weer kritiek op de woorden van Ben Sulayem. Max Verstappen nam in de persconferentie zelfs het woord 'fucked' in de mond, waarvoor hij uiteindelijk een taakstraf kreeg.

Als reactie daarop gaf hij heel kort antwoord op de vragen van de journalisten in de persconferentie na de kwalificatie. "Misschien krijg ik een boete of een extra dag taakstraf", was een van zijn quotes. "Ik heb liever dat je deze vragen buiten de persconferentiekamer stelt", was nog zo'n veelzeggend antwoord. 

Nico Rosberg deelt zijn mening over het geheel bij Sky Sports F1. "Aan de ene kant vind ik het amusant, maar er zitten twee kanten aan dit verhaal. Mijn kinderen kijken, maar aan de andere kant willen we dat de coureurs gladiatoren zijn die hun emoties tonen. Ik zou zeggen: piep het weg, laat ze zichzelf zijn en laat ze hun emoties zien. Ik denk dat dat belangrijk is voor iedereen die kijkt", zo begint Rosberg zijn verhaal. 

"En als ik in de schoenen van Max stond, had ik het ook niet handig gevonden. Hij verspilt hier zijn energie aan, terwijl hij alle focus nodig heeft. Hij vecht op dit moment voor het wereldkampioenschap. Ik denk dat het niet zo geweldig is dat hij zich hiermee bezighoudt."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Italiaanse media roepen Verstappen uit tot 'winnaar' GP Singapore