Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Rosberg uit felle kritiek op Norris: "Lando moet daar echt mee stoppen"

Lando Norris reed dominant naar de zege in Singapore, maar maakte ook een paar foutjes. Voormalig Formule 1-coureur Nico Rosberg uit dan ook felle kritiek op de McLaren-coureur.

Norris win Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er stond geen maat op Lando Norris in Singapore. De Brit pakte overtuigend poleposition én de zege en verkleinde zo de achterstand op Max Verstappen naar 52 punten. Verstappen maakte geen schijn van kans, al scheelde het niet veel of Norris had een groot probleem. Hij raakte twee keer de muur en kwam goed weg zonder schade. Voormalig Formule 1-coureur Nico Rosberg grijpt de foutjes aan om kritiek te uiten op Norris.

"Allereerst moet ik positief zijn", vertelt Rosberg tegenover Sky DE. "Lando reed fantastisch, op zijn eigen planeet en had het gehele weekend een sensationele snelheid te pakken. Het was perfect om het kampioenschap in leven te houden. We gaan een beslissende fase in."

En dan volgen de kritische woorden van de wereldkampioen van 2016. "Het is grappig. Hij ligt met zo'n grote voorsprong aan de leiding, maakt drie fouten en kust twee keer de muur. Beide keren was het zo close dat het helemaal voorbij had kunnen zijn. Normaal gesproken is de voorvleugel kapot en gooi je de overwinning weg. Lando had dus ontzettend veel mazzel. Daarna zagen we nog een moment waar hij de muur raakt, net als George Russell vorig jaar, toen hij uitviel in de laatste ronde. Eén centimeter meer naar rechts, dan zit de band in de muur, knikt hij en is het voorbij. Drie fouten met 30 seconden voorsprong is ongebruikelijk. Als Lando wereldkampioen wil worden, moet hij daar echt mee stoppen. Alles moet goed gaan."

Maar hoe moeilijk is het nou om je concentratie te bewaren als je zo'n grote voorsprong koestert? "Ik durf te zeggen dat het niet zo moeilijk is als je over deze snelheid en een voorsprong van 30 seconden beschikt. Je moet ontspannen en het naar huis rijden, dat is niet het lastigste aspect. Ik ben een beetje verbaasd waar dat vandaan komt. We zien het altijd bij Lando. Hij is enorm snel, maar maakt altijd kleine foutjes hier en daar. Het zal normaal gesproken echter niet zijn ondergang zijn in de jacht op het wereldkampioenschap."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Italiaanse media roepen Verstappen uit tot 'winnaar' GP Singapore