Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg verafschuwt 'verschrikkelijke' Ferrari-strategie: "Jongens, waar zijn jullie mee bezig?"

Nico Rosberg snapt helemaal niets van de keuze van Ferrari om Carlos Sainz in de slotfase van de Grand Prix van Frankrijk naar binnen te halen voor nieuwe banden. De wereldkampioen is stellig dat er het één en ander moet veranderen bij Ferrari.

Driver of the Day Carlos Sainz startte de Formule 1 Grand Prix van Frankrijk achteraan na een gridstraf te hebben geïncasseerd. De Spanjaard was het hele weekend echter één van de snelsten, en reed in de race zelfs richting een podiumplaats. Terwijl Sainz op P3 lag, maar nog wel een tijdstraf van vijf seconden aan zijn broek had hangen, besloot Ferrari de Spanjaard naar binnen te halen voor nieuwe mediums. Het team wilde namelijk geen risico nemen, aangezien er volgens het team niet veel leven meer in het setje rubber zat. Maar F1 wereldkampioen Nico Rosberg snapt niets van deze keuze. "Ik schudde mijn hoofd bij Ferrari's strategie voor Sainz. Wat waren ze daar in hemelsnaam aan het doen?", vraagt Rosberg zich af bij Sky Sports . "Ten eerste, hij was midden in een gevecht (met Perez, red.), maar zijn hele team was daar niet naar aan het kijken. Ze waren bezig met berekeningen maken voor een pitstop. Ze waren met hem aan het praten, midden in een wiel-aan-wiel gevecht! Ik dacht 'jongens waar zijn jullie mee bezig?'" "Vervolgens lag Carlos comfortabel op P3 en op die positie had hij kunnen blijven. De banden hadden het makkelijk tot het einde kunnen redden. Hij had zelfs een kans om Lewis nog te pakken voor P2", is Rosberg overtuigd. "Maar in plaats daarvan brachten ze hem naar binnen en was er geen kans meer om beter te scoren dan P5."

'Verschrikkelijk slechte beslissing'

De strategieën van Ferrari zijn vaker wel al een beetje discutabel geweest, zo ook in Monaco toen ze een thuisoverwinning van Leclerc als het ware door het putje spoelden door verkeerde strategische keuzes. Rosberg is stellig dat het tijd wordt dat er wat gaat veranderen binnen het strategische team van de Italiaanse renstal. "Wat is daar in hemelsnaam aan de hand? Echt, ik denk dat het tijd wordt dat ze daar wat veranderingen doorvoeren, een paar serieuze veranderingen." "Een pitstop maken in plaats van door te rijden tot de finish om dan die vijf seconden straf te incasseren...", zo schudt Rosberg nogmaals het hoofd: "Een verschrikkelijk slechte beslissing, echt verschrikkelijk slecht. Mattia moet daar echt wat aan gaan doen doen en een paar serieuze veranderingen doorvoeren."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst