Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Rosberg voorspelt: "Grote kans dat Hamilton volgend jaar om de wereldtitel vecht"

Mercedes: het team dat ooit zo dominant was, verkeert momenteel - voor hun doen - in vormcrisis. Toch zijn er lichtpuntjes bij de renstal uit Brackley, stelt oud-werknemer Nico Rosberg. De Duitser denkt zelfs dat de Zilverpijlen volgend jaar weer meedoen om het kampioenschap.

Hamilton Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de afgelopen twee seizoenen won Mercedes slechts één keer: alleen de Grand Prix van Brazilië in 2022 wisten ze achter hun naam te schrijven. Waar de Duitse renstal jarenlang domineerde, kan het nu simpelweg niet opboksen tegen rivaal Red Bull. Of daar volgend seizoen verandering in komt? Oud Mercedes-gediende Nico Rosberg denkt van wel, zo vertelt hij tegenover Daily Mail.

"We hebben onlangs flitsen van briljantie gezien van het Mercedes-team. Het probleem is echter dat ze niet consistent zijn. Maar kijk naar Austin. Ze deden daar mee voor de overwinning en hadden eigenlijk de snelste bolide gedurende het weekend. We hebben gezien dat ze beginnen te begrijpen hoe de auto werkt. Ja, ze zijn nog inconsistent, maar beginnen alles beetje bij beetje te snappen.

"Daar sta ik neutraal tegenover"

Als iemand het Mercedes-team van binnen en buiten kent, is het Rosberg wel. De Duitser werd in 2016 wereldkampioen met de formatie uit Brackley. Dat na een intens gevecht met Lewis Hamilton. Rosberg acht de kans groot dat zijn oud-teamgenoot volgend jaar 'gewoon' weer meevecht om de wereldtitel.

"Ik geloof in het vermogen van Mercedes omdat ik er zelf onderdeel van geweest ben. Ik weet hoe sterk ze zijn. Het zijn altijd nog dezelfde mensen. Dus er is zeker een kans dat Hamilton volgend jaar opnieuw voor het kampioenschap kan strijden."

Op de vraag of hij blij zou zijn als Hamilton een achtste wereldtitel zou winnen, antwoordde Rosberg: "Ik ben blij als Mercedes wint, omdat dat mijn raceteam was in het verleden. Maar of het Lewis is die wint, daar sta ik neutraal tegenover. Ik wil gewoon een geweldige strijd om het kampioenschap zien, en moge de beste coureur winnen."

Ook interessant:

Verstappen kraakt én maakt de show in Las Vegas

Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk: kom er maar in! Wat vonden jullie van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Newey Red Bull gewaarschuwd voor 'enorme gevolgen' te midden van machtsstrijd