Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg: 'Wolff vertelt Hamilton de waarheid niet om hem te beschermen'

Toto Wolff speelt volgens Nico Rosberg een 'mentaal spel' en vertelt niet de volledige waarheid tegen Lewis Hamilton, die een dramatisch weekend kende in Imola. De Mercedes-teambaas zou dit doen om Hamilton te beschermen.

Nico Rosberg vindt dat Mercedes-teambaas Toto Wolff mentale spelletjes speelt om er zo voor te zorgen dat Lewis Hamilton gemotiveerd blijft voor het seizoen. Het was een zwaar teleurstellende race voor de zevenvoudig wereldkampioen, die niet verder kwam dan de veertiende plaats. Teamgenoot George Russell werd vierde tijdens de GP van Emilia-Romagna, terwijl Hamilton vast zat achter de AlphaTauri van Pierre Gasly. Na afloop van de race was Wolff te horen over de boordradio van Hamilton, waar de teambaas zijn excuses aanbood aan de Brit. De W13 was 'niet te besturen' volgens Wolff. Dit was 'niet helemaal de waarheid', zo oordeelt Rosberg, die tot en met het Formule 1-seizoen van 2016 voor Mercedes reed. "Toto speelde het mentale spel, wat van zijn kant erg slim is", zei hij na afloop van de race op Imola tegen Sky Sports . Hamilton constateerde dat hij niet meer meedeed voor het wereldkampioenschap van 2022. Van zijn teambaas kreeg hij te horen: "Sorry voor waarmee je hebt moeten rijden vandaag. Ik weet dat het niet te besturen is en het is niet wat we verdienen als resultaat. We zullen progressie boeken, maar dit was een verschrikkelijke race. We komen hier bovenop."

Rosberg: 'Laten we niet vergeten dat Russell dezelfde auto had'

Rosberg, de kampioen van 2016, is het niet eens met de woorden van Wolff. Russell kon vierde worden met hetzelfde materiaal, wat volgens hem duidelijk bewijs is dat Hamilton deels schuldig is aan het dramatische weekend. "Ze nemen de schuld op zich en proberen zo Lewis mentaal te supporten en te zeggen 'hey Lewis, het is niet jouw fout, maar die van ons'. Dat is heel slim." "Maar het is niet helemaal de waarheid. Laten we niet vergeten dat Russell vierde werd met diezelfde auto, dus Lewis speelde wel degelijk een grote rol in het slechte resultaat dit weekend. Russell kon vierde worden met een briljant weekend, dus er zat meer in de auto."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'