Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Valentino Rossi

Rossi sluit F1-toekomst uit: "Ben nu toch echt te oud"

Het is algemeen bekend dat negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi ook aardig overweg kan op vier wielen. De flamboyante Italiaan wisselde onlangs nog van machine met niemand minder dan wereldkampioen Lewis Hamilton, maar in het verleden legde Rossi ook al ontelbare ronden af in de F1-bolide van Michael Schumacher. In die jaren behoorde een overstap van de succesvolle MotoGP-coureur naar de Formule 1 dan ook tot de mogelijkheden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Monster Energy

Waar Rossi in het verleden dichtbij een F1-debuut was, daar lijkt zijn leeftijd 'The Doctor' nu de das om te doen. De Yamaha-rijder is inmiddels veertig jaar oud en lijkt in 2020 aan zijn laatste jaar in de MotoGP te beginnen: "Ik geniet ervan om met auto's te rijden", begint Rossi zijn verhaal tegenover Sky Sport Italia tijdens de 12 uur race van Abu Dhabi, waar hij met zijn team als derde overall eindigde. "Ik ben nu echter te oud om nog de overstap naar de Formule 1 te maken, tenzij Bottas zijn toekomst heel snel heroverweegt", grapt Rossi.

Ondanks de mindere prestaties in de MotoGP de afgelopen jaren is Rossi zijn humor nog niet verloren, maar als hij over zijn toekomst spreekt, slaat hij een serieuzere toon aan: "Ik vind het prachtig om op een competitief niveau te rijden en na mijn MotoGP-carrière zou ik graag deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Daar wil ik het niet bij laten, want ook de endurance races van Spa en de Nurburgring staan op mijn verlanglijstje."

Rossi kwam tijdens de 12 uur van Abu Dhabi uit voor het Kessel Ferrari-team en volgens eigenaar Ronnie Kessel maakte de rijder met het nummer 46 een sterke indruk. "Valentino laat telkens weer zien ook uitstekend overweg te kunnen op vier wielen en hij zou dan ook competitief zijn tijdens een deelname aan de 24 uur van Le Mans. We hopen dan ook dat hij bij ons wil instappen tijdens die race en we leggen de sleutel dan ook in zijn handen", aldus de Italiaan tegenover de Gazzetta dello Sport.

Eerder liet Rossi al weten dat 2020 zijn laatste jaar zou kunnen worden in de MotoGP. Wanneer hij niet beter presteert dan afgelopen seizoen is de beroemdste motorcoureur aller tijden van plan om zijn motorpak aan de wilgen te hangen.

0 reacties