Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell compleet in zak en as: "Het toont zijn karakter"

Hoewel de Grand Prix van Japan alweer voor de deur staat, is het team van Mercedes nog volop bezig met het evalueren van de race in Singapore. James Allison, technisch directeur bij de renstal uit Brackley, blikt terug op het einde van de race waarin 'de één zijn dood, de ander zijn brood' werd.

Russell Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz leidde de Grand Prix van Singapore van begin tot eind en zag McLarens Lando Norris voortdurend in zijn spiegels. Niet ver daarachter reed George Russell, gevolgd door respectievelijk Charles Leclerc en Lewis Hamilton.

Circa twintig rondes voor het einde van de race gaf de Alpine-bolide van Esteban Ocon de geest en werd de virtual safety car ingezet. De Mercedes-pitmuur besloot haar coureurs direct naar binnen te halen voor een nieuwe set mediums, waarna de klopjacht op de raceleiders begon. Gedurende de laatste ronde van de race lagen Russell en Hamilton derde en vierde, maar daar kwam verandering in toen Russell zijn W14 in de muur plantte. Met dank aan de fout van de Brit bemachtigde Hamilton een podiumplaats. James Allison, technisch directeur bij Mercedes, geeft zijn mening over het incident.

"En dat ondanks het feit dat hij zo overstuur was"

Het Mercedes-kopstuk trapt af: "Ik weet zeker dat het niemand van jullie zal verbazen dat hij er helemaal kapot van was. Het is waarschijnlijk erg makkelijk voor ons om te onderschatten hoeveel deze coureurs in hun prestaties stoppen, hoeveel het voor hen betekent. We weten allemaal dat het belangrijk is, maar de mate waarin het al hun beslissingen domineert is iets wat we gemakkelijk kunnen onderschatten en George was absoluut ontroostbaar in de onmiddellijke nasleep van de race."

Allison prijst het karakter van zijn Mercedes-pupil. "Het getuigt echter van zijn sterke karakter dat hij niet in een holletje kroop en in stilte leed. Dat ondanks het feit dat hij zo overstuur was. Hij nam de schuld op zich en sprak met iedereen van het team op het circuit. Hij was eerlijk en verontschuldigde zich persoonlijk voor zijn fout."

Russell stond dit seizoen pas één keer op het podium: tijdens de Grand Prix van Spanje. Weet de Brit het tij te keren en dit seizoen nog meer podiumfinishes binnen te slepen? De tijd zal het leren.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bul zullen direct hard terugslaan

Is de Red Bull-dominantie ten einde na de Grand Prix van Singapore? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk denken dat het team volgend weekend in Japan er gewoon weer bijzit. Beluister hieronder een gloednieuwe aflevering van de RN365 F1-podcast!

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"